Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A búzacsíra nagyszerű méregtelenítő hatással rendelkezik

2024. 05. 06. 12:25:00 Hillvital

Sokan még mindig furcsán néznek a csírákra, mint ételre.
 

Pedig már őseink is fogyasztották ezeket táplálék gyanánt.
 

Nézzük, milyen hatással van a búzacsíra az egészségünkre! 
 


A búzacsíra  gyógyhatásai nagyban köszönhetőek a benne megtalálható különböző vitaminoknak (A-, C-, E-),valamint fehérjéknek, ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, zsírsavaknak. Egy igazi egészségbombának számít, hiszen bővelkedik vitaminokban, fehérjékben, rostokban, antioxidánsokban, valamint ásványi anyagokban egyaránt. Magas kalóriatartalma miatt azonban fontos tudni róla, hogy lisztérzékenyek nem fogyaszthatják. Ugyanakkor terhesség ideje alatt kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel nagy mennyiségben tartalmaz folsavat. 

 

A búzacsíra hatása a szervezetre igazán nagyszerű.

Többek között megemlíthető, hogy jó hatással van a hormonok működésére, valamint májtisztító hatással is rendelkezik. Mindemellett a búzacsíra kiváló méregtelenítő hatással is rendelkezik. Segíti az emésztést, csökkenti a gyulladásokat, a koleszterinszintet. Szabályozza az idegrendszer működését és a vérnyomást. Gátolja a rákos sejtek életben maradását, ezeken kívül hatásos még fáradtság, impotencia, reuma, ízületi bántalmak kezelésére. Mivel fokozza az anyagcserét, valamint képes helyreállítani a májfunkciókat, ezért hatékonyan támogatja a természetes méregtelenítő folyamatokat.

 

Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, amelynek köszönhetően a búzacsíra fogyasztása enyhíti a gyulladásokat, valamint csökkenti a káros koleszterin szintjét, miközben növeli a jótékony mennyiségét. Többek között ennek is köszönhető az, hogy óvja az artériák és vénák épségét, valamint normalizálja a vérkeringést. A benne megtalálható B-vitaminok hozzájárulnak ahhoz, hogy az elfogyasztott étel energiává alakuljon.
 

Búzacsíra hogyan fogyasszuk, avagy a búzacsíra fogyasztása: salátákban, főtt gabonaételekben, párolt és főtt ételekhez hozzáadhatjuk, rakhatjuk szendvicsekre. Belekeverhetjük natúr joghurtba, kefirbe, turmixba. Dúsíthatunk vele szendvicskrémeket, ledarálva húsételekhez is adhatjuk.  
 

Mivel a búzacsíra E-vitaminban gazdag, így a rák és az öregedés elleni küzdelem hatásos fegyvere. 
 

Egy pohár búzacsíra.

 

Tudnivalók a búzacsíramálé hatásairól

A búzacsíramálé egy olyan táplálék, ami a búza csírájából készül. Gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, például B-vitaminokban, C-vitaminban, E-vitaminban, kalciumban, magnéziumban és vasban.

 

Immunrendszer erősítése: A C-vitamin és az E-vitamin segíthetnek erősíteni az immunrendszert, így csökkenthetik a betegségek kialakulásának kockázatát.

 

Szív- és érrendszer egészségének támogatása: Az E-vitamin és a B-vitaminok fontosak lehetnek a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában. Például segíthetik a koleszterinszintet és a vérnyomást kontrollálni.

 

Emésztőrendszer támogatása: A búzacsíramáléban található rostok segíthetik az emésztést és elősegíthetik az egészséges bélműködést.

 

Antioxidáns hatás: Az antioxidánsok, mint például a C-vitamin és az E-vitamin, segíthetik a szervezetet a káros szabad gyökök elleni védekezésben, így hozzájárulva az öregedés jeleinek csökkentéséhez és az egészséges sejtek védelméhez.

 

Energiaszint növelése: A búzacsíramáléban található B-vitaminok fontosak az energiatermelés folyamatában, így segíthetnek növelni az energiaszintet és csökkenteni a fáradtságot.