A céklalé élettani hatásai
HillVital
2017. 04. 24. 13:38:00
Szinte mindenki csak savanyúságként ismeri a céklát, pedig pont emiatt nem élvezzük áldásos hatásait.
A „savanyúság” céklát főzik, és 47 fok felett legtöbb értékét elveszíti. „Alapjáraton” tele van értékes tápanyagokkal. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, többek között káliumot, magnéziumot, vasat, A-, B6- és C- vitamint. Nagyon jó hatással van az agyunkra is, főleg ha testmozgás előtt fogyasztjuk. Ha edzés előtt fogyasztjuk, akkor megnő a tűréshatárunk. Mivel a céklalének magas a nitráttartalma, ezért jobb lesz a véráramlásunk és az agyműködésünk, valamint a vérnyomásunk is alacsonyabb lesz, és jobban bírjuk majd a testmozgást is. De hangsúlyozzuk, hogy ezeket a hatásokat a befőtt cékla nem adja vissza. Nyersen kell fogyasztani, pl.: turmixolva!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!