Chia mag, a szupertáplálék
A chia mag óriási tápértékkel rendelkezik, egy teljes értékű fehérjeforrás. Kétszer-háromszor több fehérjét tartalmaz, mint más gabonafélék. A chia mag egy remek rostforrás, kiválóan tisztítja a vastagbelet, megkönnyíti az emésztést. Szinte kipucolja az emésztőrendszert, így segíti a szervezetet, hogy minél több értékes tápanyag tudjon felszívódni. Abban is szerepet játszik, hogy a méreganyagok viszont minél hamarabb kiürülhessenek.
A chia mag jelentős omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami nagyon jó, hisz a szerveztünk nem tudja előállítani, ezt nekünk kell bevinni. Egy másik kiváló tulajdonsága, hogy remek antioxidáns, sok ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, valamint a legfontosabb aminosavakat. A chia magnak rendkívül jó a vízmegkötő képessége , ez segíti a zsírok lebontását.
A chia mag tápértéke:
- 10-szer több omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint a lazac.
- 9-szer több antioxidánst, mint a narancs.
- 5-ször több kalciumot, mint a tej.
- 5-ször több vasat, mint a spenót.
- 3-szor több elemi rostot, mint a korpa.
Kiknek ajánljuk?
Sportolóknak, hisz javítja a fizikai állóképességet, segít megőrizni a szervezet elektrolit-háztartásának egyensúlyát.
Cukorbetegeknek, hisz stabilizálja a vércukorszintet.
Fogyókúrázóknak, hisz lassítja a szénhidrátok felszívódását, hamar teltségérzetet biztosít. A magok kitakarítják a „hulladékot” a belekből, így méregtelenítve fogyhatunk.
És kiknek ajánljuk még? Mindenkinek, akinek fontos az egészsége!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
