Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Chilis karfiol recept

2021. 06. 11. 12:52:00 Sági Zsolt - HillVital

Nézzük is, mikre van hozzá szükségünk:

- 1 db karfiol
- 3 db kápiapaprika
- 2 fej hagyma
- Himalája só
- 2 dl rizstejszín
- chili (ízlés szerint)
- tarkabors
- 1 dl quinoa
- jégsaláta, olívabogyó, kalifoniai paprika (a salátához)
- 2 evőkanál olívaolaj

Az elkészítése: 

Tedd fel a quinoát főni kétszeres mennyiségű vízbe. Amíg készül a quinoa, addig készítsd el a chilis karfiolt. Dinszteld meg a hagymát az olívaolajon egy kis sóval, aztán dobáld bele a karfiolt, sózd meg, aztán szórd meg chilivel és tarkaborssal. Ha ez megvan, add hozzá a kápiapaprikát. Párold őket félpuhára, aztán öntsd bele a rizstejszínt, végül néhány perc alatt főzd puhára. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor egy botmixerrel pürésítsd meg. Érdemes mellé egy kis salátát is készíteni. 

Elkészíthetjük egy másik változatát is, amely szintén kedvelt fogás.

Hozzávalók:

- 1 fej karfiol
- 1/4 csésze langyos víz
- 1/2 csésze liszt
- csipetnyi só

A chilis bevonathoz:

- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál chiliszósz
- 1/4 csésze rizs- vagy fehérborecet
- 1 teáskanál szójaszósz

A szószhoz:


- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál agaveszirup
- kevés langyos víz
- 1/2 db uborka pálcikákra aprítva

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő körülbelül 230 fokra. A karfiolt bontsuk kisebb rózsákra.
Addig keverjük össze a vizet, a sót és a lisztet amíg csomós anyagot nem kapunk. Ha esetleg túl száraznak találnánk, akkor adhatunk hozzá további langyos vizet. Miután negyed óráig állni hagytuk, a karfioldarabokat megmártjuk benne, majd egy hőálló üvegtálba halmozzuk. 
A karfiolt tegyük negyed órára sütőbe. Közben előkészítjük a chilis elegyet: az összetevőket egy serpenyőbe öntjük, majd kevergetjük, és felmelegítjük. (Ne forraljuk fel!)
Miután a karfiol megsült, egy tálba tesszük, majd leöntjük a chilis öntettel és összerázzuk. További 3-4 percre sütőbe tesszük.
A mogyoróvajas szósz összetevőit összekeverjük egy tálban, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A szószt és a karfiolt pálcikára szeletelt uborkával tálaljuk.

 

Chilis karfiol recept.