Építsük be az étrendbe a csicseriborsót
Most megtudhatjátok, miért is érdemes ezt a kiváló növényt rendszeresen fogyasztani.
Nagyon kedvező élettani hatásai vannak.
Gazdag élelmi rostokban, ezért támogatja az emésztést, és a lerakódott salakanyagoktól is segít megszabadulni.
A rendszeres fogyasztásával akár a vérnyomásunkat is normalizálhatjuk.
Segíti a koleszterin kiürülését a szervezetből, ezért csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának az esélyeit. Mivel lassan szívódik fel, ezért mérsékeli a vércukorszint ingadozását, de a székrekedést is megszüntetheti.
Sok karotint tartalmaz, emellett pedig B1-, B6- és E-vitamint is.
Ásványi anyagokban is gazdag, többek között tartalmaz vasat, magnéziumot és cinket is. Magas a folsavtartalma, valamint magas a triptofántartalma is, ami sokat segíthet a szülés utáni depresszióban szenvedőknek. Lisztet is szoktak belőle készíteni, ami a gluténérzékenyeknek fontos alapanyag.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
