Menü

Az ínhüvelygyulladás lehetséges kezelése és okai

A leggyakoribb betegségek közé tartozik a kézen kialakuló ínhüvelygyulladás. Az ínhüvelygyulladás legtöbbször akkor történik meg amikor a végtag már szinte alig használható.
 

Először nézzük is, hogy mi az az ínhüvelygyulladás?

Az ínhüvelyek az inakat magukba foglaló alagútszerű képződmények, amelyeknek az a feladata, hogy az inak mozgása súrlódásmentesen lezajlódjon. Nagyon fontos a mozgásszervrendszer számára, mivel ezek továbbítják az izmokból létrejövő mozgást a csontok felé. Sajnos hosszú és erős megterhelés esetén ezek begyulladhatnak.

2 oka lehet az ínhüvelygyulladásnak a fertőzés és a mechanikai irritáció. Éppen ezért 2 típusát lehet megkülönböztetni, a fibrines és a gennyes ínhüvelygyulladás. A fibrines ínhüvelygyulladás egy sokszor ismétlődő mozgás miatt alakul ki. Ilyen mozgás a gépelés, az egérhasználat, a sok házimunka vagy a hangszeren való játszás. Ennél a típusnál az ínhüvely duzzadt lesz, az ínak mozgását segítő anyagnak az összetétel megváltozik ami miatt feszülő, szúró és égő fájdalom jön létre. Az ujjaknak a mozgatása nehézkes lesz és mozgatás közben egy roppanó hang is hallható.

Kialakulhat az ínhüvelygyulladás egy fertőzés miatt is. Egy szálka vagy egy tűszúrás miatt is létrejöhet és egy másodlagos gyulladásként átterjed a környező szöveteken. Ezt a típust nevezik gennyes ínhüvelygyulladásnak. Nagyon gyorsan alakulnak ki a tünetei ilyen a spontán fájdalom és a nyomásérzékenység.

Ínhüvelygyulladás esetén nagyon fontos a hatásos kezelés, ezért a tünetek észrevétele után érdemes egy szakembert felkeresni. Otthon is tehetsz érte, hogy jobbra forduljon a dolog. Ahhoz, hogy csökkentsd a gyulladást érdemes a problémás testrészt nyugalomba helyezni és kímélni is kell. Hatásosan enyhítheted a fájdalmat jeges borogatással valamint nagyszerű gyógynövényes balzsamok használatával. A gyógyulás akár hetekig is eltarthat, ezért a kímélést nem szabad megszüntetni akkor sem amikor már enyhült a fájdalom, mivel egy új terhelés hatására kiújulhat a gyulladás.

Az ínhüvelygyulladás kialakulását meg lehet előzni azzal is, ha a kézzel végzett monoton munkát időnként szüneteltetni kell, át kell mozgatni a kezedet és sportolás során nem szabad túlerőltetni a kézfejedet.


csukló ínhüvelygyulladás

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.