Hozzávalók
- 1 db zsenge cukkini
- ízlés szerint só
A bundához:
- 2 db tojás sárgája
- 3 púpozott evőkanál tejföl
- 4 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl szódavíz
- 1 csipet só, ízlés szerint őrölt bors
- 2 db tojásfehérje kemény habja
A sütéshez:
- 5 dl kókuszolaj
Elkészítés
A cukkinit megmossuk, esetleg meghámozzuk. Ha zsenge, nem muszáj hámozni. Fél cm vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát megsózzuk.
A bundát közvetlenül sütés előtt készítsük el! A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót csomómentesre keverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot. A kókuszolajat felhevítjük. A cukkinit először a lisztbe, majd a tejfölös bundába mártjuk. Lassú tűznél aranybarnára sütjük. Nagyon ízletes, különleges fogás!