Egy igazi különleges pizzareceptet osztunk meg veletek, amely cukkini felhasználásával és liszt kihagyásával készül!
Nézzük is, mikre van szükségünk a tésztájához:
- 1 bögrényi összevágott cukkini (a bögre 2.5 dl)
- 1 bögrényi zabpehely (gluténmentes) (a bögre 2.5 dl)
- 1 kiskanálnyi só
- 1 db tojás
- 1 teáskanálnyi fokhagymapor
A feltéthez ezekre van szükség:
- 3 evőkanál kukorica
- 3 evőkanál barbecue szósz
- 100 gramm csirkemell sonka
- 50 gramm trappista sajt
Nézzük is az elkészítését: Reszeljük le a cukkinit és a zabpelyhet. Sózzuk be a cukkinit, és hagyjuk állni 10-15 percet. Csavarjuk ki a levét, keverjük össze a tojással, a zabpehellyel és a fűszerekkel.
Vegyünk elő egy sütőlapot, és a masszát vékonyan öntsük bele, majd egyengessük el. 200 Celsius-fokos előmelegített sütőben süssük 15 percig. Amikor kivettük, kenjük meg a barbecue szósszal, tegyük rá a sonkát és a kukoricát, és reszeljünk rá sajtot. Ezután tegyük vissza a sütőbe kb. 8 percre. Ha ráolvadt a tetejére a sajt, akkor kész, és már fogyaszthatjuk is.