Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A cukorbetegség meglepő tünetei!

2020. 04. 29. 10:02:00 Sági Zsolt - HillVital

A cukorbetegség többféle tünetet is produkálhat, melyeket most megismerhetünk. De lőtte érdemes megnézned ezt a videót, hiszen a cukorbetegség megelőzéséről lesz benne szó.
 

 

Változások a bőrön: Ha sötét, bársonyos foltok jelennek meg a bőrön, akkor az túl magas vércukorszintre utal. Lehet genetikai vagy hormonális oka is, de érdemes ilyenkor megmérni a vércukrunkat.
 

Javult a látásunk: Sajnos nem mindig jó hír, ha javul a látásunk. Van olyan cukorbeteg, akinek a magas vércukorszintnek a hatására elkezd javulni a látása, de amikor visszaáll a megfelelő vércukorszint, akkor ismét szüksége lesz a szemüvegre.
 

Állandó viszketés: A diabétesznek a hatására romlik a vérkeringés, ami akár bőrszárazsághoz és viszketéshez is vezethet. Ha a viszketés nem szűnik meg semminek sem a hatására, akkor érdemes elmenni mindenképpen egy szakrendelőbe.
 

Romlik a hallásunk: A hallásromlás a cukorbetegség egyik első figyelmeztető jele, ez valószínűleg azért lehet, mert a cukorbetegség hatására sérülnek a belső fül idegei és véredényei.
 

Horkolás: Ha hangosan horkolunk, és napközben is nagyon álmosak vagyunk, akkor érdemes kivizsgáltatni magunkat.
 

Szomjúságérzés: Ha megemelkedik a glükóz szintje a vérben, akkor a vesék ezt megpróbálják kiszűrni. Ha viszont sok a glükóz, akkor a vesék nem tudják megfelelő idő alatt elvégezni ezt a feladatot. A felesleges glükóz a vizelettel együtt ürül ki. A felfokozott vizelés persze dehidratációhoz vezethet, tehát szomjas leszel.
 

Fokozott éhségérzet: A szervezetnek szüksége van az inzulinra ezért, hogy a glükózt bejuttassa a sejtekbe. Ha kialakul az inzulinrezisztencia, akkor a sejtek nem képesek eltárolni a glükózt. Ilyenkor a szervezet nem rendelkezik elég energiával, amit persze azzal próbál kompenzálni, hogy állandó éhségérzet alakul ki.  
 

Fáradtság és gyengeség: A hibásan működő folyamatok miatt a szervezet nem képes megfelelő energiát bevinni. Ilyenkor egy állandó fáradtságérzet alakul ki.
 

Hirtelen fogyás: A vizelettel eltávozó glükóz nem raktározódik el a szervezetben és nem szívódik fel a sejtekben. Ennek az lesz az eredménye, hogy észrevehető fogyás alakul ki.
 

Gyakori betegségek: A megemelkedett glükózszint lassú immunválaszt is eredményezhet és így megnőnek a fertőzések esélyei.
 

A cukorbetegség tünetei.