Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

D vitamin a növényekben

D vitamin a növényekben

Sági Zsolt - HillVital
2020. 11. 27. 12:45:00

A D-vitamin növényekben és húsokban, azaz élelmiszerekben egyaránt megtalálható.

Növényi eredetű forrást tekintve, azonban egyedül csak a gombában található meg.

Típustól függően eltérő D-vitamin tartalommal rendelkezhetnek. Egyes fajták akár fedezhetik a napi szükségletet is. Ehhez azonban nagy mennyiségben kell fogyasztani. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a gomba alacsony fehérjeforrással rendelkezik és kiváló tápanyag és fehérje forrás.

Milyen más élelmiszerben található még D-vitamin?

Lazac
A lazac viszonylag magas D-vitamin tartalommal rendelkezik. 100 grammban közel 500-600 NE is lehet. Ezen kívül érdemes fogyasztani omega-3 zsírsav tartalma miatt is, ami hozzájárul a szív egészséges működéséhez, valamint a benne található astaxatin miatt, képes a gyulladások csökkentésére is.

Máj
Leginkább kifejezetten a marhamájat szokták kiemelni, hogy ez gazdag D-vitaminban. Minden típusát ajánlott beépíteni az étrendbe. Fogyasztásával nem csak D-vitaminhoz, de még azon kívül A-vitaminhoz, valamint rézhez, cinkhez, vashoz, és fehérjéhez is juthatunk. A legjobb választás, ha minél fiatalabb állat máját válasszuk, ugyanis az több D-vitamint tartalmaz.

Tej
A tej nem csak kiváló D-vitamin forrásnak mondható, de a benne lévő kalcium tartalma miatt nagyon jól szívódik fel a D-vitamin. Ezen kívül még sok fehérjét is tartalmaz. Kalcium tartalmának köszönhetően pedig erősíti a csontokat, a szívet, valamint a gyomor és bélrendszert is képes rendben tartani.

Ezeken az ételeken kívül még megemlíthető az étcsokoládé, valamint a tojássárgája is.

Azonban ha megfelelő napi mennyiségű D-vitamin szeretnénk bejuttatni, akkor azzal érdemes tisztában lenni, hogy ez csupán étkezéssel szinte lehetetlen. Naponta olyan mennyiségbe és gyakoriságban kellene ennünk ezeket, hogy az kivitelezhetetlen.

Épp ezért a megfelelő étrend mellett, az étrend-kiegészítők, valamint nyáron a legalább 20-30 perces szabadban tartózkodás is fontos.

D-vitamin a növényekben

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.