Diétás almás desszertek
Fahéjas sült alma
Hozzávalók:
- 4 db alma
- fahéj
- citromlé
Elkészítése:
Alaposan mossuk meg az almákat, és vágjuk ki a magházukat. Szeletjük fel ujjnyi karikákra, és locsoljuk meg citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Tegyük bele az almaszeleteket egy vajjal kikent tepsibe. Szórjunk a tetejére fahéjat és őrölt szegfűszeget. Pár perc alatt süssük készre!
Zabpelyhes – almás süti
Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 1 kg alma
- 3 dl tej
- 3 tojás
- 4 ek. zabkorpa
- fahéj
- 1 ek. édesítőszer (xilit)
- só
- pici vaj
Elkészítése:
A zabpelyhet tegyük egy tálba, öntsük fel 3 dl tejjel! Amíg ázik, addig hámozzuk meg az almát egy nagyobb lyukú reszelőn, és keverjük a tejes zabpehelyhez. Adjuk hozzá a többi alapanyagot (tojás, fahéj, xilit, só), és a masszát öntsük bele egy vajjal kikent, zabkorpával meghintett tortaformába! Forró sütőben süssük készre! Tálalhatjuk magában vagy gyümölccsel.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
