Menü

Diófa, az állandóan nyitvatartó gyógyszertár

Veress Máté - HillVital
2021. 04. 19. 12:23:00

A diófa minden évszakban elhalmoz minket valami jóval. Olyan, mint egy állandóan nyitvatartó gyógyszertár.
 

A 10-20 méter magasra is megnövő diófa ép szélű illatos leveleit hasznosíthatjuk, virágai barkában fejlődnek, termése a dió, melynek nemcsak a belsejét, a külső húsos burkát is felhasználhatjuk. De a kemény hártyás képződménye, a közfal is hasznos.

 

A diófalevél-tea nagyon gazdag cserzőanyagokban, de kiváló a gyomor- és bélhurut, illetve hasmenés ellen. A diótea fertőtleníti a gyomrot és a beleket, összehúzza a gyulladásban lévő nyálkahártyát. Ezenkívül megszünteti a szivárgó vérzéseket, elöli a kórokozó baktériumokat. Amikor a diók már fele nagyságukat elérték, akkor érdemes leszedni a leveleket. Csak az egészséges levelek értékesek, mégpedig a közös levélgerincről, a „szárról" lefosztva. Szellős helyen szétszórva 1-2 ujjnyi rétegben szárítjuk.
 

A dióbél-rekeszeket elválasztó belső hártyás válaszfalból készített teával a szívkoszorúér megbetegedését szokták kezelni.
 

A termés külső húsos burkát, a kopácsot diószüretkor kell összegyűjteni. Szintén vékony rétegben kell kiteríteni a napra. A penészes, megfeketedett részeket gondosan ki kell válogatni. A diókopács csersavat és C-vitamint is tartalmaz. Főzetét belsőleg izzadás, gyomor- és bélhurut, valamint étvágytalanság esetén használják. Ha az ilyen főzettel megmossuk a hajat, a barna haj csillogóvá válik, kicsivel sötétebb árnyalatot kap. A zöld burokból készülhet a barna fapác alapanyaga. 


Legközelebb a dió legértékesebb részét, a dióbelet vizsgáljuk meg.


A diófa felhasználható részei.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.