Hozzávalók:
- 2 ek. szezámmag
- 15 dkg csirkemellfilé
- 2 ek. olívaolaj
- 1 db cékla
- 1 db édesburgonya
- 3 dkg vaj
- 3-5 ek. balzsamecet
- 2 csipet őrölt kömény
- 1 szál újhagyma
- 3 szelet mangalica sonka
- 1/2 db jégsaláta
- só
- bors
Elkészítés:
A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az olajjal és egy kevés ideig hagyni álljuk.
A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és nagyon vékony hasábokra vágjuk. Tegyük egy serpenyőbe a vaj felét, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá az édesburgonyát. Forgassuk át, ízesítsük, majd ha megsült, vegyük ki és hagyjuk puhulni. Ugyanebben a serpenyőben megpárolhatjuk és piríthatjuk a céklát 2 ek balzsamecettel és egy kevés vízzel. Közben ízesítsük. Ha kész, összeforgatjuk a pirított szezámmaggal és félretesszük.
Mossuk meg az újhagymát, majd karikázzuk fel. A fűszeres csirkemell kockákat egy kevés olajon megpirítjuk. A sonkát kisebb darabokra vágjuk. A jégsalátát leveleire szedjük, leöblítjük, leszárítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
Tálaláskor a tányért és a saláta tetejét csak locsoljuk meg vékonyan balzsamecettel.