Menü

Hogyan kezelhető az égési sérülés kenőcs segítségével?

Sági Zsolt - HillVital
2019. 09. 12. 12:51:00

Szinte bármikor szerezhetünk enyhe égési sérülést a konyhában.

De mi is az az égési sérülés?

Az égési sérülés a testfelületet ért, a testhőmérsékletnél jóval melegebb behatás következménye. Ez lehet akár folyadék, gőz, láng stb…

Az égési sérülések a kültakaró érintettsége szerint négy fokozatba sorolhatóak. Súlyosságát az érintett felület, az égés foka és az életkor határozza meg.

Az égési sérülés tünetei

 • bőrvörösség
 • bőrfeszülés
 • bőrfájdalom
 • hólyagos bőrfelszín
 • vörösesen márványozott bőrfelszín
 • hólyagos sebfelszín
 • fehér sebfelszín
 • piszkosszürke sebfelszín
 • fájdalmatlan seb
 • bőrszövetek elszenesedése

Az égési sérülés fokai

Elsőfokú:

 • Elsőfokú égés esetén csak a bőr legfelső rétege a felhám károsodik. Az égett terület vörös, a bőr feszes, sima és igen fájdalmas. Leggyakoribb elsőfokú égési sérülések közé a Nap és a szolárium okozta égési sérülések tartoznak.

Másodfokú:

 • A másodfokú égési sérülés az epidermisz minden rétegét és az irha több rétegét is károsítja.

Felületes másodfokú:

 • A felületes másodfokú égési sérülések a dermisz felső rétegéig hatolnak. Felszínük nedves, hólyagos és igen fájdalmas. Jellemző rá a vöröses-rózsaszín márványozottság, amely nyomás hatására elfehéredik.

Mély másodfokú:

 • A másodfokú égési sérülés a dermisz mindkét rétegét érinti. A sebfelszín fehér és hólyagos. Ha a képződött hólyagok megrepednek, a belőlük kiáramló vérplazma, amely befertőződhet és begennyesedhet. A fájdalom erős.

Harmadfokú:

 • Az epidermisz és a dermisz teljesen károsodás mellett a bőr alatti kötőszövet is érintett. A felszín piszkosszürke vagy nagyon halvány, szenes, pergamenszerű, a képet a szövetelhalás uralja. A seb fájdalmatlan, mert a terület idegvégződései elhaltak.

Negyedfokú:

 • A szövetek elszenesednek. Megégnek a bőr alatti kötőszövetek, az izomszövet és a csontszövet. A felszíne nem különbözik a harmadfokú égéstől.

Az égési sérülések gyógyulása

Az elsőfokú sérülések általában 7 nap alatt, míg a másodfokú égések felületes formái nagyjából két héten belül, jelentősebb heg hátrahagyása nélkül gyógyulnak.

A mély típusú másod-, és harmadfokú sérüléseknél a gyógyulás akár 4 héten túl is eltarthat. A gyógyulást gyakran az érintett szervek állapota is befolyásolja.

Égési sérülések kezelése kenőcs segítségével

Kenőcsöket csak első illetve enyhébb másodfokú sérülések esetén ajánlott alkalmazni. Ha lehűtöttük a sebet, akkor alkalmazhatunk is valamilyen krémet. Ezen krémek nagy része segít a fertőzések illetve a hámosodás megakadályozásában.

Mesterséges összetételű krémek helyett bátran alkalmazhatunk gyógynövény tartalmú kenőcsöket. Szóba jöhet az aloe vera, a körömvirág, a csalán és az orbáncfű is.

A Körömvirág krém sebgyógyító hatása miatt igen közkedvelt. Nem csak a sebek gyógyításában, de még a hegek kezelésében is segít. Magas hatóanyagtartalma miatt pedig a javulás akár napokon belül érezhető.

Fontos, hogy mély másodfokú sérüléstől már nem elég a krémek használata! Ilyen esetben azonnal forduljunk orvoshoz!

Hogyan kezelhető az égési sérülés kenőcs segítségével?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.