Az egészséges citrusfélék 1. rész
Narancs:
A narancs az egyik legkedveltebb citrusféle. Gazdag C-vitaminban és káliumban, valamint kiváló béta-karotin-forrás, jótékony hatással van az egészségünkre. Erősíti a szívet, megakadályozza a veseproblémák kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet.
Citrom:
A citrom antibakteriális, vírusölő és immunerősítő hatású, segíti a fogyást is. Serkenti az emésztést, és tisztítja a májat. A citrom citromsavat, C-vitamint, kalciumot, magnéziumot, bioflavonoidokat és pektint tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert.
A mandarin kicsit drágább, mint a narancs. Édesebb ízű citrusféle. Gazdagon tartalmaz C-vitamint, folsavat és béta-karotint. Serkenti az emésztést, segíti a sebek és vágások gyógyulását, valamint csökkenti az elhízás kockázatát.
Ez a szubtrópusi gyümölcs kissé kesernyés és savanyú ízű, hasonló fürtökben nő, mint a szőlő. Magas az enzim- és víztartalma. Megakadályozhatja a rák kialakulását, erősíti az immunrendszert, és serkenti az emésztést. Ezenkívül gazdag B-vitaminban, magnéziumban, vasban, folsavban, mangánban, kalciumban és káliumban.
Legközelebb még megismerkedünk néhánnyal…
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
