Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egészséges csokoládétorta

2021. 03. 10. 10:44:00 Veress Máté - HillVital

Hozzávalók:

- 180 g jó minőségű étcsokoládé

- 125 g sótlan vaj (nem margarin)

- 1,5 teáskanál vanília-kivonat

- 165 g barna cukor

- csipetnyi

- 35 g étkezési mandula, morzsalékosra törve

- 75 g teljes kiőrlésű liszt

- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor + a végén a szóráshoz

- 4 tojás

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, ha van, hőlégkeveréses funkcióban.  Olajjal kenjünk ki egy 20 cm-es kerek kapcsos tortaformát. Egy fazékban forraljunk vizet, a tetejére tegyünk egy hőálló tálat. Ebbe tegyük bele az apróra tördelt csokoládét, a kockára vágott vajat és a vanília- kivonatot, majd a vízgőzön kevergetve melegítsük addig, amíg a csoki és a vaj el nem olvad. Vegyük le a tűzről, és kissé hagyjuk kihűlni. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a cukrot, a csipetnyi sót, a mandulát, a lisztet és a kakaóport, majd egyesével a tojások sárgáit. Egy másik tálban habverővel verjük keményre a tojásfehérjéket. A harmadát keverjük a csokis masszához (jól fellazítjuk vele), majd a többit óvatosan forgassuk a tésztába, hogy ne törjük össze! Töltsük a tésztát az előkészített formába, és az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük meg! Hagyjuk a formában teljesen kihűlni, csak azután távolítsuk el a kapcsos tortaforma oldalát!
 

A tetejét hintsük meg kakaóporral, vágjuk szeletekre, és görög joghurttal kínáljuk!
 

Készíts te is egészséges csokitortát.