Egy egészséges köret
HillVital
Hazánkban is fogyasztották már a kölest a 18. és 19. században, ám napjainkban háttérbe szorult egészen mostanáig, ugyanis a reformkonyha hívei használják.
2016. 12. 13. 15:51:00
Hazánkban is fogyasztották már a kölest a 18. és 19. században, ám napjainkban háttérbe szorult egészen mostanáig, ugyanis a reformkonyha hívei használják.
A köles gazdag rostokban, ezáltal pedig támogatja a bélrendszer tisztulását, és nem fog puffadás képződni.
Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek szerepet játszanak a csontképzésben, de a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárulnak. Található benne még vas, foszfor, kén, magnézium, kálium és cink is. Nincs benne egyáltalán glutén, tehát az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Lúgosító hatással rendelkezik, tehát jól jöhet, ha a túl sok hús miatt savassá válik a szervezetünk. Többféleképpen elkészíthető, készíthetünk belőle köretet, egytálételekhez is felhasználhatjuk, de akár édességet is készíthetünk belőle.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!