Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az igazság az alkoholfogyasztásról!

2020. 04. 15. 14:27:00 HillVital

Sokszor hallani ugye, hogy az alkoholfogyasztás rendkívül káros az egészségre, aztán meg, hogy az alkohol fertőtlenít, és baktériumölő.
 

Utána pontosították, hogy a mértékletesség a lényeg. A sok alkohol káros, a kevés alkohol orvosság. Viszont van egy lényegi elem, amit nem vesznek figyelembe…
 

Van valami, amitől a kevés alkohol is káros, és amitől a viszonylag sok alkohol is lehet egészségjavító… Mi a titok?
 

Nos, a titok az alkohol forrásában rejlik.
 

Az, hogy az alkohol nem egy önállóan létező vegyület. Többféle módon is elő lehet állítani, de alapvetően (akárcsak a gyógymódokat is) két csoportba lehet sorolni.
 

Természetes alkohol: ami természetes úton elállított alkohol (növényekből, gyümölcsből erjesztéssel)
 

Szintetikus alkohol: ami mesterséges, laboratóriumi körülmények között előállított alkohol (égetett szesz)
 

A természetes úton elállított alkohol a végbemenő folyamatok miatt számos olyan anyagot tartalmaz, ami igenis hasznos lehet a szervezet számára, és a mesterséges alkohol soha nem fog ilyesmit tartalmazni.
 

Többek között ennek köszönhető, hogy jó, igazi, nem permetezett gyümölcsből készült, és fahordóban érlelt borok, és pálinkák valóban egészségjobbító hatással rendelkeznek, míg a szintetikus, égetett szeszek csak rombolnak.
 

Viszont ne érts félre, most nem azt szeretném javasolni, hogy innentől kezdve házi bórtól, és pálinkától kell talaj-részegen hemperegni a kerthátuljában, mert az szuper egészséges, hanem mindössze annyit, hogy, ha már egyszer úgy döntesz, hogy kirúgod a ház oldalát, akkor azt legalább természetes forrásból származó alkohol segítségével tedd… :-)

 

Ha tényleg megfogadsz egy tanácsot, akkor nem fogyasztasz alkoholt egyáltalán! Rendkívül szárítja a szervezetet, és - amiről eddig még nem sok helyen lehet olvasni – minden egyes alkalommal végleges (!) károsodást okoz az emberi elme és az idegrendszer működésében…
 

Tehát: nem egészséges az alkohol-fogyasztás.
 

Ott van pl.: a dohányzás. Tudjuk, hogy káros, egészségtelen, és ahol csak lehet megpróbálják az embert visszatartani a dohányzástól (külön helyen lehet megvenni, visszataszító képek a doboz hátulján, stb).
 

Érdekes, hogy az alkohollal szemben nem harcolnak ilyen aktívan, pedig az autóbalesetek 60%-a alkoholfogyasztásnak köszönhető, plusz évente többen halnak bele alkoholfogyasztásba, mint dohányzásba, de erről nem szól a fáma, és mégis minden sarki boltban annyi alkoholt vehetünk, amennyit csak akarunk.

Az alkoholfogyasztásról.