Barion Pixel
Menü

Hasznos tippek egy környezettudatos élethez

Veress Máté - HillVital
2022. 02. 25. 11:52:00

Nagyon sok hírt hallani arról, hogy milyen állapotban a Föld amit az emberi tevékenységek idéznek elő. Adunk most neked, néhány nagyon egyszerű azonban hasznos tanácsot, hogyan legyél környezettudatosabb.
 

Ne pazarolj!
 

A világ alapkövetelménye a mai világnak, hogy állandóan fogyassz. Ehhez viszont óriási erőforrásokra van szüksége, mind energia és nyersanyag tekintetében is. A környezettudatos gondolkodás persze nem azt jelenti, hogy ne vásárolj semmit, hanem amire nincs szükség azt ne vásárold meg. Próbáld meg kerülni az impulzusvásárlásokat.
 

Csökkentsd a műanyagot!

A műanyag számít az egyik legnagyobb hulladékforrásnak, mivel még az újrahasznosítás sem tud vele mit kezdeni. Egyre több olyan üzlet van, ahol a saját tárolódban tudod megvenni a termékeket. A PET palack helyett is sokkal környezettudatosabb az üveg és a fém kulacs használata.
 

Fontos a hulladék újrahasznosítása!

Amit csak tudsz hasznosíts újra. Az üveget illetve a fémet nagyon sokszor újra lehet hasznosítani. A műanyagot viszont csak 1-2 alkalommal lehet, ezért fontos, hogy kevés műanyagot használj.
 

Kreatívan hasznosíts újra!

A dobozokat amit feleslegessé váltak, azokat újrahasznosíthatod otthon. Az interneten rengeteg ötletet találsz arról, hogyan lehet szemétnek való dolgokat újrahasznosítani.
 

Mosogass műanyag nélkül!

A műanyag mosogató szivacsok illetve kefék helyett ma már számtalan egyéb termék áll a rendelkezésedre ha mosogatásról van szó. Valamint érdemes vegyszermentes mosogatószert is használnod.
 

Érdemes komposztálni!

A lakossági hulladék legnagyobb részét az ételmaradékok teszik ki. Ha van kerted, akkor nagyon jó megoldás a komposztálás, de már lakásban is lehet végezni komposztálást. Értékes humuszod is lesz amivel tökéletesen táplálhatod a növényeidet.
 

Használd a napenergiát!

Nem csupán a házat lehet napenergiával felruházni, mivel az egy drágább befektetés, hanem kissebben is lehet használni a megújuló energiát. Vannak már napelemes powerbankok amiknek a segítségével töltheted a telefonodat illetve más elektromos dolgokat is. Ez is egy lépés.
 

Pofonegyszerű tippek a környezettudatos élethez

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!