Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ehető virágok 3. rész

2017. 09. 29. 07:56:00 HillVital

A gyökere B1-, B2-, C-vitamint, nyálkaanyagot, keményítőt, pektint, a levele flavonoidokat és illóolajat tartalmaz.

Felhasználási területe: A gyökere, a levele és a virága főzetét húgycsőgyulladás, vesekő, bőr- és emésztési problémákra, valamint a száj gyulladásai, gyomorfekély, gyomorgyulladás és vastagbélgyulladás kezelésére használják. Serkenti a tejelválasztást, és nyugtatja a hörgőket.

A virág felhasználása: Mint gyógynövényt, elsősorban teákban, főzetekben használhatjuk. De borogatásként is alkalmazzák. Halvány rózsaszínes virága ehető, akár díszítő funkciót is elláthat. Salátákhoz, zöldségekhez, édességekhez, de akár húsokhoz is felhasználhatjuk.

Egyéb részek felhasználása: Gyökere megfőzve, majd vajjal és vöröshagymával megsütve ízletes fogás.

Ismerd meg a fehérmályva szervezetre való jótékony hatásait! Tudd meg, hogy milyen módon lehet felhasználni.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények