Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Bőrápolás alvás közben, avagy milyen hatással is rendelkeznek az éjszakai arckrémek?

2022. 07. 13. 16:16:53 Sági Zsolt - HillVital

Miért fontos az éjszakai bőrápolás, mi történik ilyenkor a bőrrel?

A fényvédelemről már egy korábbi cikkünkben beszéltünk, míg a nappali törődés a bőrrel teljesen természetesnek tűnik. Mégis mi jó az éjszakai bőrápolásban és mit érdemes tudni róla?

Mit kell tudni az éjszakai regenerálódásról és az éjszakai krémekről?

A bőr is képes a regenerálódásra, melynek speciális ritmusa van. Ez éjszaka történik, így ilyenkor a bőr fogékonyabb arra, hogy befogadja a külső hatóanyagokat és raktározza azokat. Ilyenkor velünk egyetemben a bőr is pihen, hiszen nincs kitéve a nap káros sugarainak, valamint káros behatásoknak. Az éjszakai bőrápolás segítségével kihasználható, hogy a bőr vérkeringése felerősödik, valamint felgyorsul az anyagcsere is.

Mit alkalmazzunk nappal és mit éjjel?

A nappali krémek védelmet nyújtanak a kiszáradástól, az időjárás viszonytagságaitól, valamint egyesek akár fényvédő hatással is rendelkeznek. Ezen kívül tartalmazhatnak vitaminokat, antioxidánsokat vagy akár hozzájárulhatnak a bőr táplálásához is. Szakemberek úgy tartják, hogy 25-30 éves kor között eljöhet azaz időszak, amikor a megfelelő táplálkozás mellett külsőleg alkalmazható kozmetikumok is a segítségünkre lehetnek, hogy támogassunk a bőrünk.

Az éjszakai krémek elősegítik a bőr regenerálódását, hozzájárulnak annak megújulásához. A tápanyagok ilyenkor sokkal könnyebben szívódnak fel, így nem szabad ezt az időtartamot figyelmen kívül hagyni. A legjobb éjszakai krém 50 felett a Nights Of Milano nevű HillVital arckrém, mivel a benne lévő gyógynövény hatóanyagoknak köszönhetően gondoskodik a vízhiányos bőr nedvességtartalmának pótlásáról, az éjszakai órákban. A benne lévő hatóanyagok a pihentető alvás közben fejtik ki legjobban a hidratáló és a revitalizáló hatást.

Fontos azonban tudni, hogy soha ne cseréljük fel a balzsamokat, mert jobb esetben csak a hatásfokuk csökken, míg rosszabb esetben alig segítenek a bőrnek!

Hogyan használjuk az éjszakai arckrémeket?

A használatukat tekintve igazából nem térnek el különböző társaiktól. Egyszerűen csak fel kenni és szépen, könnyedén bemasszírozni. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy az esti tisztálkodást követően alkalmazzuk a már megszáradt bőrfelületen. A szem környékére figyeljünk oda, hiszen könnyedén irritációt okozhatnak.

Amire még szintén érdemes lehet odafigyelni, hogy lefekvés előtt legalább 30 perccel kenjük fel a krémeket, így azok be tudnak szívódni, nem kell attól aggódni, hogy alvás közben a párnára, vagy a takaróra kenjük.
 

Bőrápolás alvás közben, avagy milyen hatással is rendelkeznek az éjszakai arckrémek?

Tartalomhoz tartozó címkék: arcápoló arckrém éjszakai arckrém