Menü
FIGYELEM! SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Ünnepi szállítás

Tisztelt Vásárlónk!

Értesítjük hogy a karácsonyi időszak miatt a futárszolgálatnál rendkívül megnövekedett a csomagszám, ezért nem tudjuk megígérni a 24 órás szállítást, előfordulhat 2-3 munkanapos késés. Abban az esetben ha reggel kap sms-t és/vagy emailt arról, hogy szállítja a futár, akkor fog érkezni. Ha nem kap ilyen üzenetet, akkor kérem ne várja a csomagot.
Ügyfélszolgálat: 0642/783-718; info@hillvital.com

Türelmét megköszönve, HillVital csapata

Elég ekcéma ellen egy hatásos ekcéma krém?

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 08. 11:54:00

A kérdés bár egyszerűnek hangzik, a helyzet mégsem az.
 

Kezdjük a legelején.

 

Mi az az ekcéma?

 

Az ekcéma egy bőrbetegség, mely igen kellemetlen tünetekkel jár együtt. Leggyakrabban az arc, fejbőr, kéz, a könyök és a térdhajlat területén fordul elő.
 

Milyen tünetei lehetnek?

Az ekcéma tünetei szabad szemmel is igen jól láthatóak. Vörös foltokkal és nedvező hólyagocskákkal jelentkezik. Ezt követően a hólyagok felszakadnak, majd beszáradnak. A tüneteket rohamszerű viszketési inger kíséri.

Kisgyermekeknél a rendkívül száraz bőr mellett a végtagok hajlataiban, a nyakon, a fül mögött és a szem környékén kialakuló, erős viszketéssel járó bőrgyulladás a jellemző.
 

Mi válthatja ki?

Számos oka lehet, azonban ez is két nagy részre osztható.

  • Az exogén ekcémát többnyire környezeti hatások okozzák. A bőrre kívülről rákerülő exogén allergének az arra fogékony embereken bőrgyulladást váltanak ki. Ilyenek lehetnek pl. növényi (porok, pollenek) és állati eredetű anyagok (szőrök), különböző vegyszerek, fémek, stb.
  • Endogén ekcéma esetén egyedi hajlam, fogékonyság szükséges a bőrtünetek kialakulásához. Ide sorolható például az atópiás dermatitisz, melynek következtében az ekcémás tünetek általában már csecsemőkorban vagy gyermekkorban megjelennek. Szintén endogén ekcémát okoznak a szervezetben vagy a bőrön elszaporodó baktériumok, gombák antigénjei is.
     

Az ekcéma az alapján is csoportosítható, hogy irritatív vagy allergiás mechanizmusok váltják-e ki.

  • Irritatív ágensek egyéni hajlam nélkül, mindenkinél kiválthatnak bőrgyulladást a behatás idejének és erősségének függvényében. Ilyenek például az erős vegyszerek.
  • Allergiás mechanizmussal kialakuló ekcémákhoz egyéni érzékenység, úgynevezett szenzibilizáció szükséges. Ilyen allergének pl. a fémek, állati eredetű szőrök, porok, pollenek.
     

Ennek tudatában ugye, hogy a kérdés már nem is olyan egyszerű?

A legideálisabb az, ha megtaláljuk a tüneteket kiváltó okot. Ez azonban gyakran nem egyszerű feladat. Rengeteg befolyásoló tényező van, ami miatt jelentkezhet az ekcéma.
 

Talán a leggyakoribb, és gyorsan kiszűrhető az az irritatív mechanizmusok által kiváltott ekcéma. Ebben az esetben, ha vegyszerekkel dolgozunk, akkor érdemes először ott keresni a problémát. Azonban nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy milyen anyagú ruhát, milyen mosószert, öblítőt, tusfürdőt, sampont, testápolókat, krémeket használunk. Az ilyen probléma feltárásában segíthet, ha ezeket összeírjuk és teszteljük. Ruhák esetében ajánlott a pamut ruhanemű viselése, míg más készítmények esetén, a kifejezetten bőrbarát formula preferált.
 

Allergiás mechanizmusok esetén már nehezebb dolgunk van. Ilyen esetben gyakran allergiás teszteket kell végezni. Ehhez külső, orvosi segítség szükséges.
 

Azonban nem várhatunk ölve tett kézzel, míg megtaláljuk a kiváltó okot, ugyanis az ekcéma tünetei addig is fenn állnak. Ilyen esetben nagyon hasznosnak bizonyulnak az ekcéma krémek.
 

Azonban a krémekkel is érdemes óvatosnak lennünk, ugyanis egyes készítmények akár szteroid tartalmúak is lehetnek. Az ilyen krémek valóban nagyon hatásosak, azonban kellemetlen mellékhatásaik miatt, csak nagyon indokolt helyzetben, orvos javaslatára ajánlott.
 

A natúrkozmetikumok viszont kitűnő választást jelenthetnek. Azonban itt is érdemes odafigyelni a természetességre, és minden mesterséges anyag mentességre. Egy ilyen természetes összetevőjű krém, a Dermasoft balzsam. 13 gyógynövény segítségével, mesterséges összetevők nélkül segít a tünetek enyhítésében. Azonban magas gyógynövényes hatóanyag tartalma miatt, használat előtt egy bőrpróba mindenképp ajánlott!
 

Ekcéma ellen ekcéma krém

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.