Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ekcéma: Tünetek és jelek

2023. 12. 06. 11:28:00 Veress Máté - HillVital
Cikkek a témában
 

Az ekcéma (atopikus dermatitisz) általában a bőrön jelentkezik, és számos tünettel járhat, amelyek befolyásolják az érintett bőr állapotát és az érintett személy életminőségét is. Az ekcéma tünetei a következők lehetnek:
 

Bőrpír: Az ekcéma jellemző tüneteinek egyike leggyakoribba. Az ekcémában szenvedők bőre gyakran piros és gyulladt lesz, különösen az érintett területeken.
 

Viszketés: A viszketés az ekcéma egyik leggyakoribb tünete, és nagyon zavaró lehet. Az érintett területek rendszeres vakarása súlyosbíthatja az állapotot.
 

Szárazság: Az ekcéma jelei között a szárazság is megemlíthető. Az ekcéma súlyosbíthatja a bőr szárazságát és irritációját, melynek eredményeként az érintett területek kiszáradhatnak és berepedezhetnek.
 

Nedvedző kiütések: Az ekcéma súlyosabb formáiban az érintett területeken nedves, folyékony kiütések is megjelenhetnek.
 

Hólyagok: Az ekcémában szenvedők bőrén hólyagok is megjelenhetnek, amelyek különösen súlyos tünetek esetén alakulnak ki.
 

Berepedezett bőr: Az ekcéma miatt a bőr szárazabbá válik, ami hajlamosítja a berepedezésre és a repedésekkel járó fájdalomra.
 

Égő érzés: Az ekcéma miatt az érintett területeken az égő érzés is jelentkezhet.
 

Az ekcéma tünetei a súlyosságtól és az érintett területtől függően változhatnak. Az ekcéma tünetei általában időnként javulnak és romlanak, és az érintett személyek általában tapasztalják, hogy a tünetek súlyosbodnak bizonyos környezeti hatásokra, például a hideg vagy a száraz levegőre, a stresszre vagy az ételallergiákra. A megfelelő kezelés és az életmódváltoztatások segíthetnek a tünetek enyhítésében és az ekcéma kezelésében.

Viszkető ekcéma a nyakon.