Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Így lehetséges az enyhe aranyér kezelése otthon!

2021. 11. 19. 12:41:16 Sági Zsolt - HillVital

Mielőtt belevágnánk, hogyan is lehetséges az aranyér kezelése házilag, fontos leszögezni, hogy súlyos esetben mindenképp forduljunk vele orvoshoz!

Az aranyér otthoni kezelésében olyan mindennapi de egyszerű dolgok segíthetnek, melyekre akár nem is gondolnánk. Ezek közül említésre méltó a táplálkozás, a mozgás, valamint néhány „aranyeres szabály” melyet jobb betartani.

Nézzük a táplálkozást.

 

Aranyér kezelésében mégis hogyan segíthet a táplálkozás? Tehetik fel sokan a kérdést. Ugyanakkor mivel az arany egyik fő kiváltó oka, valamint az állapot romlásáért felelős ok az az, hogy a WC-n ülve erőlködünk. Sajnos ez előbb utóbb aranyeres panaszokhoz, valamint annak állapotának a romlásához vezethet. Ez ellen úgy tehetünk ha odafigyelünk arra, hogy kellő mennyiségű rostot fogyasztunk.

Ilyenek például a zöldségek, gyümölcsök, vagy a teljes kiőrlésű gabonák. A rostban gazdag táplálkozás mellett a kellő mennyiségű folyadék fogyasztása sem hanyagolható el. Ezeknek köszönhetően a székelés sokkal egyszerűbb és kevésbé fájdalmas lehet. Mivel meglévő aranyérként a székelés nehézsége ronthat az állapoton ezért úgy megelőzés és kezelés szempontjából is nagyon fontos szerepe van.

Rostbevitel aranyereseknek.


Mozgás

A mozgásnak az egészséges életmódban napi szinten helye van. Ugyanakkor aranyeres panaszok esetén óvatosan a mozgással. Bár önmagában segíti a keringést ami hozzájárul a panaszok enyhüléséhez is, maga a mozgás fájdalmas lehet. Végezzünk egyszerűbb mozgásformát, mint séta, vagy úszás. Fontos, hogy ilyen esetben kerüljük az olyan mozdulatokat amik haspréssel járnak!

Mit kell tudni ezekről az aranyeres szabályokról?

Ezek a hétköznapi dolgok nagyban hozzájárulhatnak az életvétel javulásához ha odafigyelünk rájuk.
 

Erőlködés – visszatartás: Sajnos a székelés a legváratlanabb pillanatban is érhet minket. Ez teljesen természetes, ugyanakkor sokszor olyan helyzetben vagyunk, hogy vagy nem adódik lehetőség, vagy valamilyen okból kifolyólag nem is keresünk rá módot. Később pedig a WC-n ülve erőlködünk. Ez senkinél sem egészséges de egy aranyeres esetében különösen oda kell figyelni erre. A visszatartással csökken a széklet folyadék mennyisége így később sokkal szilárdabb lesz. Az erőlködéssel pedig szintén nem segítünk a helyzetünkön. Tehát abban az esetben ha menni kell, akkor törekedjünk arra, hogy ne tartsuk vissza sokáig.
 

Nedves törlőkendő: Mivel a száraz és durva WC papír könnyedén megsértheti az aranyeret, ezért javasolt helyette inkább nedves és puha törlőpapírt alkalmazni.

Higiéniai szempontból mindig törekedjünk arra, hogy tisztán és szárazon tartsuk.
 

Ülőfürdő: Különböző ülőfürdőket is bevethetünk melyek segítségével enyhíthetőek a kellemetlen panaszok.
 

Az aranyér kezelése házilag