Több olyan nagyszerű étel és ital is létezik amelyek nagyszerű immunrendszer erősítő hatással rendelkeznek.
Fokhagyma: A fokhagymában sok az allicin, ami antibakteriális hatással rendelkezik, és segít felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben. Tágítja az ereket, a rendszeres fogyasztása csökkenti a vér LDL koleszterin szintjét. Nagyon jó antioxidáns, ezért serkenti az immunrendszert is. Nagyon jó véralvadásgátló és csökkenti a vérnyomást is. Nyákoldó hatással is rendelkezik. A népgyógyászatban általában a meghűléses betegségeket szokták vele gyógyítani. Mivel baktériumölő hatása van, ezért nagyszerűen tisztítja a szervezetet.
Ajánlott ezekben a rossz, hideg időkben legalább napi 2 gerezd fokhagymát elfogyasztani, ugyanis a náthát és akár a rákos megbetegedéseket is elkerülhetjük.
Joghurt: Csakis a natúr egészséges, a többi ízesített joghurt sok cukrot tartalmaz. A benne található probiotikum segít az emésztőrendszer megfelelő működésében.
Zabpehely vagy zab: Felerősíti az immunrendszert, és a sebgyógyulást is gyorsítja.
Fekete tea: Érdemes rendszeresen fogyasztani fekete teát, mivel olyan aminosavakat tartalmaz, amelyek segítenek az immunrendszer erősödésében. Olyan antioxidánsokat tartalmaz amelyek megkötik a szabad gyököket, ezért mindenképpen érdemes használni. Éppúgy mint a kávé, a fekete tea is élénkítő hatással rendelkezik. Serkenti a légzést és a vérkeringést is, ezáltal pedig fokozza az agy működését. A fekete tea is képes felfrissíteni a szellemi szintet és lendületet ad a szervezet számára. A fekete tea segítségével megelőzhetőek a baktériumok elszaporodása a szájüregben. A magas fluortartalma segít megvédeni a fogakat a fogszuvasodástól.
Gomba: A gomba rendszeres fogyasztása növeli a fehérvérsejtek aktivitását, így ezáltal hatékonyabbak a fertőzések ellen. A legajánlottabb a shiitake és a maitake gomba. A gomba nagyszerű fehérjeforrás. A gombák a legjobb húspótlók pontosan a magas fehérjetartalmuk miatt. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Sokat segíthet a testsúly csökkentésében is mivel alacsony a kalória és a zsír tartalma. Nagyon jó ízesítő hatása van a gombának. Számos ételt meg lehet vele ízesíteni.