Avokádó: Több mint 20 féle vitamin és ásványi anyag található benne, többek között C-, E- és K-vitamin.
A szénhidrátok emésztése lelassul és ezért stabil marad a vércukorszint. Nagyon sok benne a rost, ami jót tesz a vérnyomásnak és az emésztésnek is.
Dió: Tele van rosttal, fehérjével és egészséges zsírokkal, ezért nagyon hatékony alternatíva lehet. A benne lévő zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet is.
Tökmag: Hatásos, ha olívaolajjal és római köménnyel megsütjük, de le is darálhatjuk vajszerűvé.
Chia mag: Tele van antioxidánsokkal, rostokkal, zsírokkal, cinkkel, magnéziummal és kalciummal. A rostok segíthetnek a vércukorszint stabilizálásában.
Gyömbér: Csökkenti a vércukorszintet, és a gyulladásokra is hatásos, de a diabétesz tüneteinek az erősségét is képes enyhíteni.
Spenót: Kiváló eszköz a diabétesz megelőzésére. Nagyon sok káliumot tartalmaz, még a banántól is többet.
Fahéj: A fahéj képes rá, hogy csökkentse a vércukorszintet. Érdemes vele megízesíteni a teánkat.
Áfonya: A bogyós gyümölcsök fogyasztása legfőképpen az áfonyáé, megnövelik az inzulinérzékenységet. Az áfonyában olyan gyulladásgátló anyagok találhatóak amelyek csökkentik a keringési rendszer betegségeinek a kialakulását.
Narancs: A citrusfélék fogyasztása ajánlott mint a narancs, grapefruit, mandarin, klementin. A rendszeres fogyasztása pozitív hatással van hosszútávon a vércukorszintre. Nagy mennyiségű rost található bennük és gyulladáscsökkentő hatóanyag is van benne.
Csicseriborsó: Alacsony glikémiás indexel rendelkezik akárcsak a bab és a lencse. Egy új kutatás szerint a 2-es típusú cukorbetegek számára is nagyon jó gyógyhatással van. Fogyassz naponta 1 csészével és jelentős mértékben csökkentheted a vérnyomásodat.
A jó minőségű extra szűz olívaolaj nem csupán cukorbetegeknek ajánlott hanem azoknak is akik szívbetegségben és magas vérnyomásban szenvednek.