Ha szeretnéd egészségesen tartani a szívedet és az ereidet, akkor be kell vetned az ételeket ebben az esetben.
Több olyan étel is van amelyek nagyszerű érvédő hatással rendelkeznek.
Nézzük is melyek ezek az érvédő hatással rendelkező ételek:
Mandula: Érdemes inkább ezt nassolni a chipsek és az egyéb sós ropogtatnivalók helyett. A nyers és sótlan mandulának nagyon magas az E-vitamin tartalma. Nagyon sok kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Az kalóriatartalma nem valami alacsony, ezért nem ajánlott egy maréknál többet fogyasztani belőle.
Alma: A rendszeres fogyasztása védi a szívet. Egy kutatás bebizonyította, hogy aki napi 1 almát elfogyaszt sokkal egészségesebb lesz a szíve.
Babfélék, hüvelyesek: A bab, a lencse, a fekete bab és a csicseriborsó is ezek közé tartoznak. A benne található hatóanyagok megvédik az artériákat és az ereket. Ezáltal a szív sokkal egészségesebb lesz.
Kék áfonya: Az áfonyafélék rendkívül egészségesek. Előnyösen hat az egész szervezetre, nagyszerű hatással van az erekre és a szívre is. Magas az antioxidáns tartalma, nagyszerű gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért megakadályozza azt, hogy lerakódások jöjjenek létre az erekben.
Fahéj: A rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a vércukor és a koleszterinszintet is. Segít benne, hogy az ereket normális terhelés érje.
Lenmag és lenmagolaj: Nagyon sok gyulladáscsökkentő és szívvédő omega-3 zsírsav található benne. Akár otthon is készíthetsz lenmagtöretet. Ha megőrölöd a lenmagokat, akkor tudja a szervezet a legjobban hasznosítani a nagyszerű olajat ami benne található.
Káposztafélék: A káposztafélék nagyon sok K-, A- és C- vitamint tartalmaznak valamint magas a rosttartalmuk. A benne található káliumnak köszönhetően segít helyreállítani a vérnyomást. A folsavtartalmának köszönhetően segít az érelmeszesedést is megelőzni.
Paradicsom: A paradicsomban található likopin is nagyon jó hatással van a vérkeringésre. A benne található C-vitamin segíti a vas felszívódását. Az a legjobb ha nyersen fogyasztjuk, salátaként.
Padlizsán: Nagyon magas a padlizsán antocián-tartalma. Az antociánról tudni kell, hogy rendkívüli gyulladáscsökkentő és szíverősítő hatása van.