Ezeket az ételeket rosszul tároljuk
Friss, vágott zöldfűszerek: Tegyük bele papírba, és helyezzük a hűtőbe. A papír felszívja a felesleges nedvességet, ezáltal lassul a romlási folyamat. Amit nem használtunk fel, abból készíthetünk fűszervajat, pestót, így tovább frissen tarthatjuk.
Tojás: Nem ajánlott a tojást a hűtő ajtajába tenni, mivel ott nagy a hőmérséklet-ingadozás, és az nem tesz jót a tojásoknak. Hagyjuk a tojásokat a tartóban, és tegyük a hűtő hátsó vagy alsó polcára.
Paradicsom: Ezt nem kell hűtőben tárolni, mivel a hideg lelassítja az érési folyamatot. A már érett paradicsomot ne tartsuk más zöldségek közelében, mert felgyorsítja a többi zöldség romlását.
Sajt: A sajtokat tároljuk alufóliában vagy frissen tartó fóliában, mivel meg kell akadályozni, hogy a sajt benedvesedjen, mert ez hozzájárul a penész megjelenéséhez.
Burgonya: A nagyobb darabokat tároljuk sötét, hűvös helyen, az aprókat viszont tehetjük a hűtőbe. Ne tegyük ki a burgonyát közvetlen napfénynek, mert hatására megnövekszik a káros toxinok szintje.
Banán: Ne tegyük hűtőbe, mivel a hideg hatására hamarabb megbarnul a héja. Tartsuk külön helyen, távol a többi zöldségtől és gyümölcstől.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
