Rendkívül könnyű elkészíteni a következő tortát.
Nem kell méregetni a hozzávalókat, elég hozzá egy evőkanál.
Nagyon puha, és a narancs különleges ízt ad neki.
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 5 evőkanál xilit
- 1 teáskanál sütőpor
- pici só
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db narancs reszelt héja és leve
Elkészítés
Keverjük a tojásokat a xilittel és a narancs héjával nagyon habosra. Adjuk hozzá a narancs levét, a sütőporral átszitált lisztet, pici sót, és egy spatula segítségével óvatosan keverjük össze. Öntsük a masszát egy 20 centiméteres átmérőjű, kivajazott kerek tortaformába. Süssük 180 fokos sütőben 20 percig, ellenőrizzük tűpróbával, s ha szükséges, süssük még öt percig. Az elkészült narancstortát fordítsuk ki a formából, majd a tetejére szórjunk vaníliás cukrot. Fogyasztható magában, de gyümölcsízzel is kitűnő.