Menü

Ezek az ételek sósabbak mint gondolnád!

Veress Máté - HillVital
2021. 01. 22. 10:29:00

Lehet, hogy nem is gondoltad volna ezekről az ételekről, hogy milyen sósak.
 
 

Egyes ételekről tudjuk, hogy sok sót tartalmaznak, de sokról nem is gondolnánk, hogy mennyi sót tartalmaznak.

 

Nézzük, mely ételek ezek.

 

Öntetek, szószok: Ezekben meglepően sok só található. 2 evőkanálnyi akár tartalmazhat 300 mg nátriumot is, és ez a napi ajánlottnak az egytizede. Sok ember viszont sokkal többet fogyaszt el egy-egy étkezésnél. Csökkentsük a szószokhoz,öntetekhez adott só mennyiségét, és inkább ízesítsük hagymával vagy zöld fűszerekkel.

Reggeli gabonapelyhek: A legegészségesebb ételek közé soroljuk, de mégis tele van cukorral és sóval. Akár 180-300 mg nátriumot is tartalmazhat egy tányérnyi. A gyerekek számára lehet ez a legveszélyesebb, hiszen ők fogyasztják a leginkább. Ajánlott kevesebbet fogyasztani belőle, és inkább helyettesíteni gyümölccsel.

Zacskós levesek: Igaz, hogy nagyon praktikusak, mivel rövid idő alatt elkészíthetőek, de nagyon tele vannak sóval, ezért elég egészségtelenek. Egy tál ilyen leves akár a napi nátriummennyiség felét is tartalmazhatja. Ezeknek a fogyasztása nem ajánlott, inkább érdemes ritkábban házi levest főzni, ha van rá lehetőség.

Szendvicsek: Azért számítanak a szendvicsek tömény sóbombának, mert minden összetevője külön is sok sót tartalmaz. Akár 900 mg nátriumot is tartalmazhat egy szendvics. Ajánlott inkább friss zöldséget használni a savanyúság helyett, és otthon sütött húst a szalámi helyett.

Füstölt húsok: Már egy vékony szelet füstölt hús is nagyon sok sót tartalmaz, és ez csak egy kis szelet. Nem ajánlott sokat enni ebből.

 

Sajt: Ezt is érdemes csak mértékkel fogyasztani, ugyanis főleg a parmezán sajt tartalmaz nagyon sok sót.

Tésztás ételek: Ha készételről van szó, akkor nagyon sok sót tartalmazhat. Érdemes inkább magadnak elkészíteni valamilyen teljes kiőrlésű tésztából.

 

Sós nassolnivalók: Ezek tartoznak a legsósabb ételek közé. A pattogatott kukorica a chips és a sós perec rendkívül sok sót tartalmaznak. Ezekre nagyon érdemes odafigyelni és csak mértékkel szabad fogyasztani.
 

Nem is gondolnád milyen sósak ezek az ételek.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.