Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Hajromboló szokások

2023. 12. 07. 10:56:00 hillvital.hu

Ezekkel árthatunk a hajunknak, ezért érdemes odafigyelni rájuk

Hiába tudjuk, nem gondolunk bele, mekkora kárt okozhatnak a szépítkezései módszerek.

Nézzük is meg, mi az, ami többet árt, mint használ?

 • Göndörítés vagy egyenesítés
  Minden nő szereti a gyönyörűen göndörödő, vagy tökéletesen egyenes tincseket. Azonban, abba nem sokan gondolnak bele, hogy a göndörítést, vagy egyenesítést vegyszerek segítségével érik el. A mesterséges eljárások gyengítik a haj szerkezetét, amitől a későbbiek folyamán szárazzá, töredezetté, fénytelenné válhat.

   
 • Szőkítés
  A szőkítés képes maradandó károsodást okozni a hajszálakban. Mégpedig gyenge, vékony, töredezett hajszálakat eredményez.

   
 • Festés
  A legjobb megoldás, ha csak a legszükségesebb esetben kezdjük el festeni a hajunkat. Fiatalon, kamaszkorban, vagy éveken át tartósan módosítani a hajszínt kifejezetten egészségtelen

   
 • Gyakori mosás
  A túl gyakori samponozás azonban szárítja a hajat, melytől kezelhetetlenné, töredezetté válik.

   
 • Hajhosszabbítás: Nem akarja mindenki kivárni amíg megnő a haja a kívánt hosszúságra. Ezt a problémát hajhosszabbítással lehet megoldani. Van ennek viszont egy mellékhatása, mégpedig, hogy a haj elkezd hullani. A nem jól rögzített hajtincsek csak húzzák a hajat és még a fejbőr is megfájdulhat tőle. 
   
 • Hajfestés: A hajfestés csupán vegyszer amit a hajra ken az ember. Az a legjobb megoldás ha csak nagyon szükséges esetben festjük be a hajat. Fiatalon vagy kamaszkorban sok éven keresztül nem érdemes hajat festeni, mert egészségtelen.
   

 • Túlforrósítás: A nagy hőhatás egyáltalán nem jó a hajnak. A rendszeres hajszárítás és hajkiegyenesítés nagyon roncsolja a hajszálakat. A hajvégek elvékonyodnak és töredezettek lesznek és még tartás nélküli is lesz a haj.
   

 • Szoros csomó: Akik rendszeresen felkötve vagy kontyba hordják a hajukat azoknak előbb-utóbb töredezni fog a hajuk. Ez könnyedén elkerülhető, ha nem mindig egyformán hordjuk a hajunkat. Sokat segíthet az is a copfot lazábbra húzzuk és csak néhány órát hagyjuk felkötve.
   

  A haj egészsége nagyon fontos, ezért ezeket a tippeket érdemes megfogadnod a hajad érdekében. Esetleg még érdemes egy gyógynövényes hajbalzsamot kipróbálnod ami csakis gyógynövényeket tartalmaz és segít megerősíteni a hajat.

Hajromboló szokások