Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Minden amit tudni érdemes a szürkehályogról!

2023. 09. 20. 10:49:00 hillvital.hu
Cikkek a témában
 

A szürkehályog egy szembetegség, amely a szem lencséjének elhomályosodását jelenti. Ez a homályosodás a lencse anyagának elszürküléséből ered, ami a látásromláshoz vezet. A világon az egyik leggyakoribb okozója a vakságnak és az idősebb embereket érinti a leggyakrabban, de más korosztályokat is érinthet.
 

A szürkehályog kialakulása hosszú időt vesz igénybe, és általában fájdalommentes. Kezdetben a betegség tünetmentes lehet, majd fokozatosan romlik a látás minősége. A betegek észrevehetik, hogy a színek elhalványulnak, a kontraszt csökken, és a látás homályossá válik. Az éjszakai látás is romolhat, és a fények körül fényköröket vagy szóró sugarakat láthatnak.
 

Szürkehályog a szemen.

 

A szürkehályog oka általában az öregedés, de más tényezők is hozzájárulhatnak a betegség kialakulásához, például a dohányzás, a sugárzás, a cukorbetegség, a szem sérülései és bizonyos gyógyszerek használata. A genetikai tényezők is szerepet játszhatnak a szürkehályog kialakulásában.
 

A szürkehályog kezelése általában sebészeti beavatkozást igényel. A műtéti eljárás során a homályosodott lencsét eltávolítják, majd mesterséges lencsét ültetnek a helyére. Ez a műtét általában nagyon hatékony, és jelentősen javíthatja a látást.

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a szürkehályog kialakulásának megelőzése és az időbeni diagnózis kulcsfontosságú. Rendszeres szemorvosi vizsgálatokkal és egészséges életmóddal, például a dohányzás elkerülésével és a megfelelő védelemmel a káros sugárzások ellen, csökkenthető a szürkehályog kockázata.
 

A szürkehályog tehát egy olyan szembetegség, amely a lencse elhomályosodásával jár, és a látásromláshoz vezet. Időben történő diagnózis és sebészeti kezelés segítségével azonban a látás jelentősen javítható, és a betegek újra élvezhetik a tiszta és éles látás előnyeit.
 

Megfelelő vitaminbevitellel te erősítheted a szemeidet és így kevesebb lesz az esélye, hogy kialakuljon a szürkehályog. A See vitamin, magas Lutein tartalma miatt abban nyújt segítséget, hogy tartalmazza a szem számára szükséges és elengedhetetlen vitaminokat és tápanyagokat, ezáltal hozzájárul szem egészségének a fenntartásához, valamint megfelelő működéséhez.

Szürkehályog vizsgálat.