Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezért is annyira egészséges a kivi

2021. 04. 20. 13:45:00 Veress Máté - HillVital

A kivi nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz és a kalória is kevés benne. Most megtudhatod, hogy miért is érdemes fogyasztani és milyen hatással van a szervezetre. 
 

Az egészségügyi előnyei közé tartozik, hogy javítja a bőr textúráit és a bőrtónusokat is. Megelőzhető vele a szívprobléma és az agyérgörcs valamint csökkenti valamennyire a vérnyomást is. Ebben a kis gyümölcsben, sok tápanyag található meg mint az E-vitamin, K-vitamin, réz, kolin, magnézium és foszfor is. A C-vitamin tartalma a gyümölcsök között a legnagyobb.



Egész pontosan egy közép méretű kivi ennyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaz:

 

Kalória: 42

Fehérje: 0,8 gramm

Teljes zsírtartalom: 0,4 gramm

Rost: 2,1 gramm

C-vitamin: 64 milligramm

A-vitamin: 3 mikrogramm

Vas: 0,2 milligramm

Kálium: 252 milligramm

Folát: 17 mikrogramm
 

A C-vitamin antioxidánsként működik a szervezetben, segít a ráncok kisimításában és a bőrt is egészségesebbé varázsolja. A kivi fogyasztása összefüggésbe hozható az elhízás csökkenésével.

A kivi fogyasztása segíthet az alvászavarban szenvedőknek is. Javítja az alvás időtartamát és a hatékonyságát is. A magas rost és káliumtartalma segíti a szív munkáját. Magas káliumtartalma miatt ellensúlyozhatóak vele a nátrium káros hatásai. Nagy hasznát lehet venni a székrekedés megelőzésében is. A kivinek van egy enyhe hashajtó hatása is. Székrekedés kezelésére kiválóan alkalmas.

Egyes gyógyszerek mint a béta blokkoló szedése esetén nem ajánlott a fogyasztása. Akinek nem megfelelő a veseműködése annak nem ajánlott nagy mennyiségű káliumot bevinni a szervezetébe ugyanis káros következményei lehetnek.

Az egészséges kivi