Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Fájdalomcsillapító gyógyszerek vagy egészséges életmód?

2022. 01. 28. 08:54:00 hillvital.hu

Amikor azonban számos teendő áll előttünk, és nem várathatnak magukra feladataink, hajlamosak vagyunk a legegyszerűbbnek vélt megoldás, a fájdalomcsillapító gyógyszerek mellett letenni a voksot.
 

Kétségtelen, hogy időnként hasznosnak bizonyulnak, de hosszútávon történő alkalmazásukra a szakemberek senkit sem biztatnak. Nem csak a hozzászokást kockáztatjuk, de biztos, hogy krónikus panaszaink sem fognak enyhülni. Ahelyett, hogy fájdalomcsillapító gyógyszerekkel nyomnánk el a tüneteket, célszerű inkább gyökerénél megfogni a problémát.
 

Erre az életmódváltás és az egészséges mindennapokra való odafigyelés remek választásnak bizonyul. Vannak olyan értékes hatóanyagokat tartalmazó gyógynövényes készítmények is, melyek eredményesen veszik fel a küzdelmet a sokakat érintő reumatikus fájdalmakkal, ízületi panaszokkal is.

 

A visszatérő gerincfájás és a visszeresség is enyhíthetőek a megfelelő mesterbalzsamok használatával, de sok múlik azon is, mennyire töltjük aktívan mindennapjainkat. A rendszeres testmozgás egészségre gyakorolt pozitív hatásaira nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Nem csak fájdalomcsillapító hatása van a mozgásnak, de sok betegség is megelőzhető, illetve kezelhető segítségével.
 

Természetesen nagyon fontos, hogy ügyeljünk az ízületek védelmére, és edzettségünknek, testsúlyunknak megfelelő mozgást végezzünk. Ha viszont sikerül ilyet találni, azt rendszeresen gyakorolva a laborértékek, és a vérnyomás normalizálódása mellett az ízületi fájdalmak enyhülésére is számíthatunk. A fájdalomcsillapító gyógyszerek helyett az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táplálkozás is ajánlott, hiszen sok esetben a fejfájás, és a különféle bőrbetegségek hátterében hiánybetegségek és legyengült immunrendszer állnak. A természetes fájdalomcsillapító hatóanyagokat évezredek óta használja a keleti gyógyászat, talán érdemes lenne esélyt adni a természet patikájának.

FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ GYÓGYSZEREK VAGY EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD?