Menü

Ízületre fájdalomcsillapító balzsam

Sági Zsolt - HillVital
2021. 02. 15. 15:18:00

Rengetegen szednek ízületre fájdalomcsillapító tablettákat, különböző gyógyszereket, hogy enyhítsék a fájdalmat.

Milyen az ízületi fájdalom?

Nos, azoknak nem kell bemutatni akik ebben a problémában szenvednek. Fájdalmas és nagyon kellemetlen, amely megnehezíti a mindennapokat. A fájó ízületek még a legkisebb mozgatásra is őrületes fájdalommal reagálhatnak. Sajnos ez azonban akár olyan méreteket is ölthet, hogy a fájdalom kisugározhat akár egy teljes egész végtagra is. A gyulladás olyan szinten befolyásolhatja az egészet, hogy az ízületi fájdalom mindenhol érezhető lehet.

Ezt a legjobb megelőzni, vagy még időben elkezdeni a kezelését. Az elmulasztott kezelés sajnos csak még nagyobb problémákat szülhet.

Az ízületi fájdalomnak kétféle típusa is lehet

 

Kopásos ízületi megbetegedés

Az idő múlásával a porcok károsodnak. Erre rásegíthetnek a különböző betegségek, valamint a testsúly is. Az egyik leggyakoribb mozgásszervi megbetegedések egyike 50 éves kor felett.

A porcszövet két fő részből áll. Az egyik részen ott van a sejt közötti állomány, amely döntő részen rugalmas kollagénrostokból, valamint proteoglikán molekulákból tevődik össze. Bizonyos hormonok elősegítik ezeknek a képződését. Azonban porclebontó enzimek is szerepet játszanak a folyamatban. Aggodalomra akkor van okunk, ha a kettő közötti egyensúly felbomlik a porclebontó enzimek irányába. Ilyenkor megkezdődik a kopás.

Ennek az egyensúlynak a felbomlásának a hátterében többféle ok is állhat.
Lehet genetikai, sérülés vagy fejlődési rendellenesség okozta, valamint akár szakmai ártalom is. Nem kell túlbonyolítani a dolgot, gondoljunk csak azokra akik rendszeresen járnak táncolni. A térd ízületük folyamatos terhelésnek van kitéve.

Az ízületi kopás kezelése esetén szóba jöhetnek fájdalomcsillapító balzsamok, valamint porcerősítők is. Ugyanakkor ezek mellett az elsődleges cél az lenne, hogy ha túlsúllyal rendelkezünk, akkor attól szabaduljunk meg, valamint rendszeresen mozogjunk.

 

Gyulladásos ízületi megbetegedés

Ebbe a csoportba annyi kórkép sorolható, hogy elkülönítésük néha a reumatológusoknak is kihívást jelent. Ugyanakkor sok esetben akár sürgősségi ellátásra is szükség lehet. Az érintett ízület fájdalmassá és duzzadttá válhat. Gyulladás esetén akár bőrpír is jelentkezhet. Emellett olyan tünetek is jelentkezhetnek, mint például láz, gyengeség, vagy akár étvágytalanság. Ha ilyet tapasztalunk érdemes kivizsgáltatni, hogy a megfelelő kezelést megkezdése érdekében tisztában legyünk a probléma kiváltó okával.

 

Fájdalomcsillapító balzsam az ízületi panaszok enyhítésére

Cikkünkben a Salikort Extra balzsamról esik szó, amely gyógynövényes tartalmával képes enyhíteni a fájdalmakat. Enyhe gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően igen hatékonyan képes felvenni a harcot a ízületi fájdalmak esetén. Szerencsére mellékhatásokkal nem rendelkezik, valamint mesterséges összetevőket sem tartalmaz, így nyugodtan alkalmazhatjuk.

Sajnos előfordulhat, hogy ez is kevésnek számít. Ilyenkor szóba jöhet a súlyfelesleg leadása, valamint akár teljes életmódváltás, amely érinti az életvitelt, valamint a táplálkozást is.

Ha ebbe bele is vágunk ne felejtsük el, hogy ez egy lassabb folyamat. A fájdalom nem múlik el egyik napról a másikra. Így míg a jó úton haladunk a gyógyulás felé, addig is bátran alkalmazhatjuk a Salikort Extra balzsamot.

Fájdalomcsillapító ízületre

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!