Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek a legjobb fenntartható anyagok ha lakberendezésről van szó

2022. 05. 13. 11:38:00 Veress Máté - HillVital

Az a fenntarthatóság legfőbb lényege, hogy csak minimális negatív hatással legyünk a környezetünkre, valamint takarékosan kell bánni a természet erőforrásaival. Nem csupán az életstíluson lehet változtatni, hanem tudatosabban is lehet vásárolni. Ha te is szeretnéd, hogy az otthonod berendezései környezetbarátabbak legyenek, akkor most bemutatjuk a legjobb anyagokat.
 

Bútorok esetén meg kell említeni az újrahasznosított fát. Hatalmas probléma világszerte az erdőirtás. Persze ebben nagy szerepe van a bútoriparnak. Mivel a fa bútorok nagyon tartósak, ezért még hosszú ideig töretlen marad a sikere.


Érdemes viszont előnyben részesíteni az újrahasznosított fából készült bútorokat. A régi bútoroknak új funkciót adhatnak és kevesebb fa kerül kivágásra. Fenntartható forrásból származik a fenyő, a kőrisfa, a bükkfa és a tölgy is. Egyre több cég használja az uszadékfát is bútorkészítésre.


A bambusz is a legjobb fenntartható anyagok közé tartozik. Nagyon gyorsan nő és magától képes regenerálódni az újraültetés nélkül. Sokkal kevesebb energia és vegyszer szükséges a termeléséhez mint a fához. Antibakteriális tulajdonsága is van valamint természetes úton bomlik le. Az egyik legjobb alternatíva lehet a fára. A minimalista és az ázsiai stílusú otthonokban nagyon jól mutat.

Az utóbbi években reneszánszát éli a rattan. Hasonlóan a bambuszhoz ez is gyorsan nő és kevés energiára van szükség a feldolgozásához. Az egyik legkedveltebb anyag a szabadtéri bútorok esetében. A jellegzetes fonott minta nagyszerűen mutat minden lakásban és házban.


A kő egy nagyon szép természetes anyagnak számít. Ez is egyre gyakrabban jelenik meg mint asztal, szék vagy pad. Több fajtát is használnak, mint a márvány és a gránit is. Ezek remek kiegészítők lehetnek a modern és a klasszikus otthonokban is. Egyszerűen megtalálható a természetben, ezért nem is igényel semmiféle vegyszert az előállítása. Ennek a legjobb a tartóssága, és szinte sosem kell lecserélni. Az ilyenféle bútorok drágábbak lehetnek, azonban hosszú távon megtérül a befektetés.


A gyapjú egy olyan természetes anyagnak számít ami minden évben megújul, mivel a birkák szőréből nyerik ki. A legfőbb jellemzői, hogy magától lebomló szerkezete és nagyon magas hőszigetelő is egyben. Ez teljesen alkalmassá teszi arra, hogy szőnyeget és takarót gyártsanak belőle.

A leggyakrabban használt anyagok közé tartozik a pamut. Az alapanyaga a gyapot ami 8-9 hónap alatt szokott visszanőni. Ezután egyszerű és környezetbarát módon dolgozható fel pamuttá. Érdemes az organikus pamutot vásárolni, mivel az biztosan nem terheli a környezetet. Nagyon erős és sokoldalú anyag a pamut. Használják lakástextilekhez és bútorhuzathoz is.

Fenntartható lakberendezés.