Friss, ropogós fejes saláta!
HillVital
2016. 05. 03. 14:47:00
A valamikor Afrikában gyomnövényként honos fejes saláta mára már az egyik legközkedveltebb fitneszeledel.
Régen a „szüzesség” szimbóluma volt. Alacsony energiatartalma és telítettségérzetet keltő hatása miatt a fogyókúrázók kedvelt étele.
C-vitaminban, de B1-, B2-, B6-vitaminban is gazdag. Ezen kívül fehérjét, kalciumot. káliumot, foszfort és vasat is tartalmaz. Jó hatással van a gyomor működésére.
Leginkább nyersen ropogtatjuk, de öntetekkel elkészítve ízletes eledelt kaphatunk. A piacon általában mindenféle csomagolás nélkül, darabra vásárolhatjuk a fejes salátát. Mielőtt megvesszük, érdemes megvizsgálni a torzsát. Minél fehérebb színű, annál frissebb. A saláta színe legyen üde zöld. Tapogassuk meg a salátafejet, hogy érezzük, a közepén sok levél van-e. Csak rövid ideig tárolható. Cukorbetegek, túlsúlyosak is fogyaszthatják.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!