Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A fokhagymaszag enyhítése

2021. 02. 04. 09:17:00 Veress Máté - HillVital

A fokhagyma nagyon egészséges, de sokan nem bírják elviselni az illatát. Érezhetjük a leheletünkön, a kezünkön. Íme, néhány praktika, amelyek enyhíthetik a fokhagyma kellemetlen szagát.

 

Ha nem szeretjük a fokhagyma erős szagát, távolítsuk el a gerezd közepén található zöld hajtást, így kevésbé érződik a tömény fokhagymaszag.

 

Fokhagymás étel fogyasztása után igyunk egy pohár tejet (lehetőleg növényi eredetűt) vagy kávét, vagy kapjunk be egy szelet csokoládét.

 

De közvetlenül elrágcsálhatunk egy petrezselyemlevelet vagy néhány szem pörkölt kávét. Ha a gerezdek utolsó hártyáját nem szedjük le, hanem azzal együtt nyomjuk szét a fokhagymát, elkerülhetjük a kezünk kellemetlen szagát. De eltüntethetjük a kezünkről úgy is, ha sóval vagy citromlével jól bedörzsöljük a kezünket, majd bő vízzel leöblítjük. A fokhagyma aprításához külön deszkát használjunk. Ha végeztünk, dörzsöljük át citrommal vagy petrezselyemmel.
 

A fokhagymát szagmentesen úgy tárolhatjuk a hűtőben, hogy a megtisztított gerezdeket műanyagzacskóba tesszük. Így sokáig eláll, bármikor felhasználhatjuk.
 

Lehet érdekes de érdemes nyers almát enni a fokhagymaszag ellen. Olyan enzimeket tartalmaz az alma ami természetes úton képes szagtalanítani.
 

Fogyassz citromlevet! Nagyon jó ez a módszer ha fokhagymát fogyasztasz nyersen magában akár. A citromlében lévősavak lebontják az alliináz enzimeket amelyek a fokhagyma összetörésekor jönnek létre.

Fogyassz zöld teát! A zöld teának nagyon magas polifenol tartalma van. Ugyanúgy mint az almában található enzimek a polifenol is megszünteti az erős szagokat. 

 

A fokhagymaszag enyhítése