Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Rend a lelke mindennek!

Rend a lelke mindennek!

Sági Zsolt - HillVital
2019. 11. 27. 12:46:00

Vannak olyan emberek, akikhez szinte bármikor becsengethetünk, mindig rend van.

Nem árt, ha ellesünk tőlük néhány trükköt. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy ha legközelebb hozzánk is becsenget valaki, ne szégyenkezzünk a kupi miatt!

Mosogassunk el minden este!
Régi mondás: Este örömmel, reggel körömmel! A legfontosabb, hogy ne hagyjuk összegyűlni a mosatlant! Ne hagyjuk rászáradni az ételmaradékokat az edényekre! A piszkos edény nemcsak gusztustalan, hanem veszélyes fertőzések melegágya is.

Rakjunk rendet a konyhában!
A mosogatással még nem merül ki a konyha rendje. Rakjuk el a megmaradt ételt, az elővett konyhai eszközöket. Minden kerüljön a helyére! Mennyivel jobban esik majd reggel bemenni egy tiszta, rendezett konyhába.

Tegyünk rendet főzés közben!
Egy ügyes háziasszony, míg fő az étel, menet közben is vigyáz a rendre. Míg fő a tészta, kidobja a csomagolását. Elmossa a kést, a vágódeszkát. Ha nem muszáj, ne hagyjuk el a konyhát, már csak azért sem, mert így biztosan nem ég oda a kaja.

Ágyazzunk be!
A bevetett ágy rendet és nyugalmat teremt. Este is kívánatosabban fekszünk be egy rendezett ágyba, mint egy összegyűrődött vacokba.

Rakjuk el a levetett ruhákat!
Ne hagyjuk a levetett ruhákat szanaszét! Ami szennyes, menjen a szennyesbe! Ami még nem, a szekrénybe vele! Ez csak néhány perc, ne hagyjuk felgyűlni a ruhákat halomba a kanapén! Elvégre nem egy „turkálóban” élünk!

Legyen meg mindennek a helye!
Ha állandó helye van a tárgyaknak, könnyebb elpakolni, de megtalálni is őket! A fontos papírokat, iratokat, csekkeket, számlákat gyűjtsük mappákban vagy cipődobozban. A szórólapokat dobjuk ki, ha már nem kell, mielőtt még otthon éreznék magukat.

Ne halogassuk a tennivalókat!
Egy régi közmondás szerint: Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Hozzátesszük: halaszd holnaputánra, s akkor már nem biztos, hogy fontos! Viccet félretéve… ne hagyjuk a tennivalókat sem összegyűlni, tervezzük meg este a másnapi teendőinket. Legyen rend a fejünkben is!

Most már bárki becsengethet!

Néhány tipp a rendrakáshoz.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Tartalomhoz tartozó címkék: rend rendrakás

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!