Nézzük is melyek ezek a szuperételek amelyekre szükséged van az étrendedben!
Sárgarépa: A sárgarépa megtalálható szinte minden piacon és szupermarketen. A sárgarépa a szem és a gyomor védelmezője. Tele van A-vitaminnal, segít csökkenteni a felfúvódást, de székrekedés esetén is hatásos. Nyersen nagyon jó tápanyag kiegészítő, de finom és egészséges párolva, főzve és sütve is.
Burgonya: A burgonya könnyedén és sokáig tárolható. A burgonyának magas a rosttartalma, káliumot is tartalmaz és még megannyi vitamint is tartalmaz.
Petrezselyem: Az egyik legjobb ételízesítő, de salátákba és köretként is megállja a helyét. A téli hónapokban rendkívül ajánlott a fogyasztása, mivel gyulladáscsökkentő és karotint is tartalmaz. Magas a C- és E- vitamint tartalma is.
Édeskömény: Ritkán fogyasztják önmagában, inkább fűszerként használják. Magas az ásványi anyag tartalma és karotint is tartalmaz. Hatásosan enyhíti a gyomorproblémákat.
Télitök: Magas a foszfor, kálium, kalcium, nátrium, mangán, cink és réz tartalma. Egy valódi vitaminbomba. Diéta esetén is nagyon jó, mivel kevés benne a kalória.
Babfélék: Nagyon sok értékes tápanyag van benne mivel magas a folsav tartalma. Sok rostot tartalmaz, B-vitamint, cinket és krómot is.
Alma: A télen termő alma az egyik legértékesebb almafajta. Magas a C-vitamin tartalma, tartalmaz folsavat, káliumot, magnéziumot és pektint is. Nagyon jó gyomorproblémák ellen és rendbe teszi a bélflórát is. Nem szabad meghámozni mert sok értékes tápanyagtól fosztod meg magadat. A diétázóknak ajánlott az alma fogyasztása hiszen nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
Kelkáposzta: Nagyon tápláló és sokoldalú a kelkáposzta. Sok vitamin, ásványi anyag, rost és antioxidáns található benne. Egyes kutatások szerint csökkenti a tüdőrák kialakulásának a kockázatait.
Karalábé: Sokan nem szeretik a karalábét pedig nagyon magas a tápanyagtartalma. Nagyszerű C-vitamin forrás és sok káliumot is tartalmaz. A kálium segít csökkenteni a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát is lecsökkenti.
Vörös káposzta: Lila káposztának is szokták nevezni. Sok A-, C- és K- vitamint tartalmaz. Antocianinek találhatóak benne amik pedig védelmet nyújtanak a szív és a daganatos betegségek ellen.