Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

7 téli étel amit nem szabad kihagyni az étrendedből

2023. 12. 08. 11:44:00 hillvital.hu

Nézzük is melyek ezek a szuperételek amelyekre szükséged van az étrendedben!
 

Sárgarépa: A sárgarépa megtalálható szinte minden piacon és szupermarketen. A sárgarépa a szem és a gyomor védelmezője. Tele van A-vitaminnal, segít csökkenteni a felfúvódást, de székrekedés esetén is hatásos. Nyersen nagyon jó tápanyag kiegészítő, de finom és egészséges párolva, főzve és sütve is.


Burgonya: A burgonya könnyedén és sokáig tárolható. A burgonyának magas a rosttartalma, káliumot is tartalmaz és még megannyi vitamint is tartalmaz.


Petrezselyem: Az egyik legjobb ételízesítő, de salátákba és köretként is megállja a helyét. A téli hónapokban rendkívül ajánlott a fogyasztása, mivel gyulladáscsökkentő és karotint is tartalmaz. Magas a C- és E- vitamint tartalma is.


Édeskömény: Ritkán fogyasztják önmagában, inkább fűszerként használják. Magas az ásványi anyag tartalma és karotint is tartalmaz. Hatásosan enyhíti a gyomorproblémákat.


Télitök: Magas a foszfor, kálium, kalcium, nátrium, mangán, cink és réz tartalma. Egy valódi vitaminbomba. Diéta esetén is nagyon jó, mivel kevés benne a kalória.


Babfélék: Nagyon sok értékes tápanyag van benne mivel magas a folsav tartalma. Sok rostot tartalmaz, B-vitamint, cinket és krómot is.


Alma: A télen termő alma az egyik legértékesebb almafajta. Magas a C-vitamin tartalma, tartalmaz folsavat, káliumot, magnéziumot és pektint is. Nagyon jó gyomorproblémák ellen és rendbe teszi a bélflórát is. Nem szabad meghámozni mert sok értékes tápanyagtól fosztod meg magadat. A diétázóknak ajánlott az alma fogyasztása hiszen nagyon kevés kalóriát tartalmaz.

 

Kelkáposzta: Nagyon tápláló és sokoldalú a kelkáposzta. Sok vitamin, ásványi anyag, rost és antioxidáns található benne. Egyes kutatások szerint csökkenti a tüdőrák kialakulásának a kockázatait.


Karalábé:
Sokan nem szeretik a karalábét pedig nagyon magas a tápanyagtartalma. Nagyszerű C-vitamin forrás és sok káliumot is tartalmaz. A kálium segít csökkenteni a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát is lecsökkenti.


Vörös káposzta:
Lila káposztának is szokták nevezni. Sok A-, C- és K- vitamint tartalmaz. Antocianinek találhatóak benne amik pedig védelmet nyújtanak a szív és a daganatos betegségek ellen.

 

Alma, amit érdemes fogyasztani