Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tavaszi kirándulás? Ezekre figyelj oda!

2023. 04. 06. 11:10:00 hillvital.hu

Ha te is nagy természetjáró illetve kiránduló vagy, akkor biztosan örülsz, hogy lassan elérkezik az igazi jó idő.

Biztosan keresed az új kirándulási útvonalakat és helyeket is. Nagyszerű dolog a szabadban túrázni és élvezni a napsütést. Adunk most neked néhány tippet az elkövetkező túraszezonra.
 

Persze sokan nem mondanak le a téli hónapokban sem a túrázásról. Ha te is nagyszerű túrázásokkal szeretnéd tölteni a tavaszt, akkor ezeket a tippeket, ötleteket mindenképpen érdemes megfontolnod, hogy semmi se árnyékolja be a feltöltődést.
 

Fel kell készülni ám alaposan a tavaszi túrákra. Az időjárás szeszélyes, ezért az öltözködés is nagyon fontos az úti cél kiválasztásakor.
 

Oda kell figyelned a kullancsokra. Nem csak jó dolgokkal jár a kellemes idő. Ilyenkor megjelennek a kullancsok, amik ám elég komoly veszélyforrást jelenthetnek. Ha gyakran jársz túrázni a természetben, akkor mindenképpen ajánlott egy védőoltás ellenük.

 

Az erőnlét felmérése is nagyon fontos. Mielőtt elkezded tervezni a túrát, érdemes felmérni a saját erőnlétedet valamint persze a túratársaidét is. Itt most nem súlyos költségű orvosi vizsgálatra gondolunk, hanem csak egy feltérképezésről. Beszéljétek át kinek, milyen túra tapasztalata van valamint, hogy milyen gyakran jártok mozogni. Valamint az is fontos, hogy ki mennyire bírja az életkorától adódóan a megterhelést.
 

Meg kell tervezned az útvonalat is. Mindig tudnod kell, hogy honnan, hová tartasz. Fel kell jegyezni a főbb csomópontokat és a túraútvonalat is. Mindenképpen informáld róla a barátaidat és a családtagokat is. Fel kell mérni az ottani terepet. Készülj térképpel, telefonnal, iránytűvel is.
 

Mindenképpen fel kell készülnöd a szeszélyes időjárásra is. A tapasztalt túrázóknak mindenre fel kell készülnie. Legyen nálad esőkabát mindig és meleg ruha is. Nem muszáj a legdrágább darab, de azért legyen minőségi. Fontos az egészséged megőrzése, mivel könnyedén meg lehet fázni. Mindig rétegesen kell öltözni és olyan anyagból legyen a ruha ami képes elvezetni az izzadságot. A bakancsot egyáltalán nem egyszerű kiválasztani. Ha komolyan akarsz túrázni a jövőben is, akkor mindenképpen érdemes beruházni egy komolyabb darabra. A zokni következik ami szintén fontos. Nem jó a műszálas zokni, mivel könnyedén beleizzad a lábad.
 

Érdemes csomagolni egy ennivalót és persze innivalót is. Tudod minimalizálni a költségeket ha otthon készíted el magadnak a szendvicseket. Termoszban vihetsz magadnak teát vagy kávét. Valamint fontos, hogy legalább legyen nálad 2 liter víz is. Egy komolyabb túra során ajánlott lehet az energia szelet vagy csokoládé, esetleg banán, mivel ezek sok energiát képesek adni.
 

Ha tudtam segíteni ezzel a cikkel, akkor kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Hasznos tippek a tavaszi túrázáshoz.