Egy finom és forró ital, mindig jól esik a hidegben.
Forró csokoládé: Kutatások bizonyítják, hogy az étcsokoládé nagyon hatásosan csökkenti a vérnyomást, valamint véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen. Mindenképpen étcsokoládéból készítsünk forró csokoládét!
Nézzük is, mikre van szükségünk:
- 100 ml tej
- 500 ml tejszín
- 200 gramm étcsokoládé (ajánlott 70%-os)
- 80 gramm eritrit
A tejszínt, a tejet, a barnacukrot tegyük egy lábasba, és lassú tűzön forraljuk fel. Adjuk hozzá ezután az apróra tört csokoládét, majd forraljuk fel újra. Vegyük le a tűzhelyről, és töltsük pohárba, a tetejére pedig tegyünk tejszínhabot.
Puncs: A puncsot fogyaszthatjuk alkohollal vagy anélkül, de mi most az alkohol nélkülit mutatjuk be, hogy bárki tudjon belőle inni. A benne található narancs és citrom immunerősítő hatása miatt a náthás időszakokban jól jöhet. A benne lévő fahéj baktériumölő hatással rendelkezik, segít az emésztésben, de az étvágyat is fokozza.
Nézzük a hozzávalókat:
- 1 db narancs
- 1 db citrom
- fél liter vörös szőlőlé
- fél liter almalé
- 4 db szegfűszeg
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 1 rúd fahéj
- egy fél citrom reszelt héja
- méz
Az elkészítése roppant egyszerű. Facsarjuk ki a citromot és a narancsot, tegyük hozzá a szőlő- és az almalevet, és főzzük fel a citromhéjjal és a fűszerekkel. El is készült a puncs, szűrjük le, és édesítsük mézzel!