Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A fronthatás gyakori tünetei

2023. 06. 07. 14:03:00 hillvital.hu

Sok mindenkit megvisel az állandó hőmérséklet-ingadozás.
 

Most megtudhatod, melyek a fronthatás tünetei.
 

Valakinek a meleg frontra érzékeny a szervezete, valakinek a hidegre, de van, akinek a hirtelen bekövetkező időjárás-változásra. 
 

A fronthatás általában még a legegészségesebb szervezetet is megterheli. Leginkább a közérzetre van a legrosszabb hatással, ilyen pl.: fejfájás, a fronthatás általi szédülés a leggyakoribb, gyengeség, hangulatingadozás. Lehet, sokan nem gondolják, de a szervezet és az idegrendszer általános állapota nagyban meghatározza a tüneteket. Fokozottan érinti az időseket, a gyerekeket, a várandós nőket, de a stresszes, egészségtelenül táplálkozó és mozgásszegény életmódot élő embereket is. A fronthatások legyőzhetőek egy tartós életmódváltással.
 

Ezek a melegfront hatás tünetei: A meleg fontra érzékenyek már néhány órával a front megérkezte előtt tapasztalják a tüneteket, pl.: álmosság, fáradékonyság, a vérnyomás csökkenése, valamint egyes esetekben felléphetnek rohamok és migrének is. Sokkal gyakoribb ilyenkor a fejfájás, és akik hajlamosak a migrénre, azok számíthatnak rá. Ilyenkor a szervezet a meleg idő érkeztével jelentkező páratartalom növekedésére, valamint a légnyomás csökkenésére reagál. A fronthatások tünetei.

 

Ezek a hidegfront tünetei: Akik a hideg frontra érzékenyek, azok az időjárás-változás után érzékelhetik a tüneteket. Valakinél idegesség és ingerlékenység tapasztalható, de valaki robbanékonyságot tapasztalhat. Tompulhatnak a reflexek, álmosság jöhet létre, és a gondolkodás is nehezebb lehet. A leggyakoribb tünetek a migrén, a szédülés, de gyomor-, vese-, epe- és szívgörcs is előfordulhat. Ilyenkor a szervezet a hőmérséklet és a páratartalom csökkenésére, valamint a légnyomás növekedésére reagál. Ilyen esetben jellemzően megnőhet a szívinfarktusok száma.

 

Keringési problémák: A hideg időben a vérerek összehúzódnak, hogy minimalizálják a hőveszteséget. Ez azonban a véráramlást is korlátozhatja, különösen a végtagokban. Ez fokozhatja a vérnyomást és növelheti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, például szívinfarktus vagy stroke.

 

Ízületi és izomfájdalom: A hideg időjárás hatására az izmok és az ízületek merevebbé válhatnak, ami fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat, különösen azoknál, akik szenvednek ízületi gyulladásban vagy krónikus fájdalom szindrómában.

Az általános tünetek, melyek mindkét esetben jelentkezhetnek pedig a következőek lehetnek. Fejfájás, ingerlékenység, levertség, nyugtalanság, valamint alvászavar is.

Tehát ha ilyen tüneteket tapasztalunk, akkor valószínűleg a fronthatások miatt van.