Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Galagonya a "szív kenyere"!

Galagonya a "szív kenyere"!

Sági Zsolt - HillVital
2019. 11. 27. 13:19:00

A galagonyát a német nép a „szív kenyerének” hívja

A galagonya nagyon fontos a szívnek. Gyenge szívműködés esetén a galagonya erősítő hatású, emellett enyhíti a szívtáji nyomás és szorongás érzését is. Különösen az idősebb emberek szív- és vérkeringési panaszaira ideális a galagonya. Az idősebbeknél ugyanis a meszesedés miatt beszűkült szívkoszorúerek nem képesek elegendő vért szállítani a szívizomnak, így az működésképtelenné válik.

Terhesség ideje alatt is bátran fogyasztható. Mivel hatással van a központi idegrendszerre, ezért kezelhető vele szédülés, szorongás, valamint szapora szívdobogás is. Egyfajta stresszoldó hatással is rendelkezik, aminek köszönhetően még az idegességgel járó görcsök enyhítésében is segíthet. Változókorban képes enyhíteni a hangulatváltozásokat, valamint a húhullámokat is.

Azonban napi 2-3 csésze galagonyavirágából és galagonyalevélből készült tea megerősíti a szívet és emellett csökkenti a vérnyomást is. A galagonya azoknak is ajánlott, akik már átestek infarktuson.A galagonya teát hosszabb ideig kell alkalmazni, mivel a jótékony hatásai 6 hét múlva vehetők észre.

Galagonya tea jótékony hatásai:

  • Értágító és vérnyomáscsökkentő hatású
  • Fogyasztása javallt koszorúér-betegségek esetén
  • Segít a vérkeringési problémák enyhítésében
  • Visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását
  • Ajánlott öregkori szívpanaszokra
  • Szívizomgyengeség, agyi vérellátási zavarok esetén.

Galagonya tea elkészítése:

Csészénként 1-1 púpozott kávéskanál aprított galagonyát forráz le és fél perc múlva szűrd le.  Naponta igyál meg belőle 2 csészényit. 

Milyen esetben ne fogyasszunk galagonya teát?

Alacsony vérnyomás esetén egyátlalán nem ajánlott a fogyasztása! Ez annak köszönhető, hogy vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik. Gyermekeknek 12 éves kor alatt szintén nem ajánlott a fogyasztása!

Galagonya

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!