Barion Pixel
Menü

8 módszer ami beválhat gerincfájdalom ellen!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 05. 26. 11:11:00

A gerincfájdalom sajnos minden életkorban képes előfordulni. 

A fiatalabb korban mindig a helytelen testtartás miatt, a sok ülőmunka és mozgásszegény életmód miatt alakul ki. 

Összeszedtük neked a leghatásosabb teendőket amelyek segíthetnek csillapítani a gerincfájdalmat.

1. Mozgás: Legyél fizikailag aktív. A mozgás segíthet elkerülni a fájdalmat illetve a már kialakult fájdalmat is képes enyhíteni. Fontos még a helyes testtartásnak a kialakítása is. A legajánlottabb mozgásforma a séta, a jóga, az úszás és a kerékpározás. Ha súlyzós edzéseket végzel és azok hatására fokozódik a fájdalom akkor azt érdemes szüneteltetni vagy akár abbahagyni.

2. Ne feküdj! Ha valaki derék vagy hátfájással küzd, akkor ugye kíméli magát, és nem mozog vagy csak nagyon keveset. Ez viszont csak súlyosbítja az állapotot és felerősíti a fájdalmat. Tehát ne feküdj sokat és maradj aktív.

3. Ha emelni kell, akkor csak óvatosan! Amikor emelsz valamit, akkor azt egyenes háttal tedd és behajlított térddel.

4. Túlsúly: A túlsúly és az elhízás csak megnöveli a gerinc terhelését, ezért meg kell tartanod az ideális testsúlyt vagy helyre kell állítanod.

5. Helyes testtartás:  Ha kialakítod a helyes testtartást, akkor már sokat tehetsz a gerincfájdalom ellen és meg is előzheted. A gyógytornász megtanít a helyes testtartásra, ám rendszeresen kell végezni a tornát.

6. Ülőmunka: Mindig úgy állítsd be a monitorodat, hogy szemmagasságba legyen vagyis a fejedet és nyakadat egyenesen kell tartanod. Olyan távolságban legyen a billentyűzet és az egér, hogy se a vállad se a csuklód ne forduljon el. A szék amiben ülsz támassza meg a derekadat és az ülőlapja magasan legyen.

7. Gyógynövények: Nem muszáj mindig szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszereket szedned. Már évezredek óta használják a gyógynövényeket. Nagyon jó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő növény az aloe vera, az eukaliptusz, a fekete nadálytő, a körömvirág. Egy jó hír, hogy a HillVital Maximum balzsam mindezeket tartalmazza sőt ezeken kívül még 15 másik gyógynövényt is tehát összesen 19 gyógynövény található benne.

8. Érdemes orvoshoz fordulni ha nem múlik a fájdalom. Ilyenkor kivizsgálják alaposan a fájdalom okát.

Gerincbe nyilalló fájdalom kezelése

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés