Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Karácsonyi gesztenyés sütemény recept - Így csináld!

hillvital.hu
2022. 11. 09. 16:15:00

A karácsonyi gesztenyés sütemény a nagyszerű vendégváró sütemények egyike, melyet az alábbi módon készíthetünk el.

Nézzük is a hozzávalókat a gesztenyés süti tésztájához:

- 20-25 dkg babapiskóta
- ízlés esetén rum
- 1-2 evőkanál nyírfacukor vagy méz
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanálnyi lekvár
- 2 evőkanálnyi kakaópor

 

A töltelék hozzávalói:

- fél csomag gesztenyemassza
- rumba beáztatott meggy


A bevonóhoz szükséges hozzávalók:

- 1 tábla étcsokoládé
- 5 dkg vaj

 


Készítsük el a tésztát, majd jól keverjük össze a gesztenyemasszával. Ezt követően egy kúp alakú sütőformát béleljünk ki folpackkal, és nyomkodjuk bele úgy a tésztával összekevert gesztenyemasszát, hogy beleférjen egy fél rumba áztatott meggy is. Ha ez kész, fordítsuk fel a formát, és húzzuk le róla a fóliát, majd kezdjük újra. Ezután 1 tábla csokit gőz felett olvasszunk fel a vajjal, és a kész kúpokat mártsuk bele. Várjuk meg, míg a csokimáz megszilárdul, és már készen is vagyunk.


Karácsonyi gesztenyés sütemény

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés