Karácsonyi gesztenyés sütemény recept - Így csináld!
A karácsonyi gesztenyés sütemény a nagyszerű vendégváró sütemények egyike, melyet az alábbi módon készíthetünk el.
Nézzük is a hozzávalókat a gesztenyés süti tésztájához:
- 20-25 dkg babapiskóta
- ízlés esetén rum
- 1-2 evőkanál nyírfacukor vagy méz
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanálnyi lekvár
- 2 evőkanálnyi kakaópor
A töltelék hozzávalói:
- fél csomag gesztenyemassza
- rumba beáztatott meggy
A bevonóhoz szükséges hozzávalók:
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Készítsük el a tésztát, majd jól keverjük össze a gesztenyemasszával. Ezt követően egy kúp alakú sütőformát béleljünk ki folpackkal, és nyomkodjuk bele úgy a tésztával összekevert gesztenyemasszát, hogy beleférjen egy fél rumba áztatott meggy is. Ha ez kész, fordítsuk fel a formát, és húzzuk le róla a fóliát, majd kezdjük újra. Ezután 1 tábla csokit gőz felett olvasszunk fel a vajjal, és a kész kúpokat mártsuk bele. Várjuk meg, míg a csokimáz megszilárdul, és már készen is vagyunk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
