Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Glutén-és tejmentes süti

2021. 06. 23. 11:11:00 Veress Máté - HillVital

Hozzávalók:
 

A piskótához:
 

3 db tojás

2 evőkanál gesztenyeliszt

2 evőkanál nyílgyökérliszt

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

3 evőkanál kókuszvirág cukor

4 evőkanál kókuszreszelék

0,5 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só
 

A krémhez:
 

150 g magas kakaótartalmú feketecsokoládé

1 dl kókuszkrém

2 db kisebb érett banán

4 evőkanál rum

1 marék kókuszreszelék a díszítéshez
 

Elkészítés:

Először elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszvirág cukorral habosra verjük.
 

A sárgájához hozzáadjuk a szitán átszitált gesztenyelisztet, nyílgyökérlisztet, kakaóport és a szódabikarbónát. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és óvatosan összedolgozzuk. Végül a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és mehet is a sütőbe. Kb. 10-15 perc alatt készen is van, de tűpróbával azért jobb, ha ellenőrizzük. Ha elkészült, kivesszük, és egy rácson hűlni hagyjuk, míg elkészítjük a krémet.
 

Krém: A banánokat pépesítjük turmix- vagy aprítógépben. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk a kókuszkrémmel, s ha már tejesen felolvadt, hozzákeverjük a banánt és a rumot.
 

Ezt a krémet rákenjük a piskóta tetejére, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha a krémet túl folyékonynak találnánk, hagyjuk 5-10 percet hűlni, így szebben lehet kenni.
 

Gluténmentes piskóta.