Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gluténmentes keksztekercs

2019. 05. 21. 14:15:00 Sági Zsolt - HillVital

Így készíthetünk gluténmentes keksztekercset igazán egyszerűen és gyorsan.

- 200 g gluténmentes keksz (bioboltokban nagy választékban kapható)
- 60 g narancs-vagy baracklekvár
- kb. 30-40 ml tej


A töltelékhez:
- 130 g puha vaj
- 10 g eritritol (édesítő)
- 50 g kókuszliszt (nem reszelék, hanem zsírtalanított kókuszliszt!)

Elkészítés:
A kész kekszeket finomra daráljuk, és a lekvárral, valamint a tejjel puha masszává gyúrjuk. Ezután elnyújtjuk kb.4 mm vastag téglalappá, a legjobb 2 db folpack között.

A puha vajat habosra kikeverjük az édesítővel, majd belekeverjük a kókuszlisztet. A kókuszliszt gyorsan felszívja a vajat, s mivel nem lesz kenhető, ezért ezt is két folpack között kinyújtjuk kb.3 mm-es téglalappá, majd 15 percet pihentetjük. Ezután egymásra fektetjük a kettőt, és szorosan feltekerjük.

Hűtőben tárolva egy hétig is eláll. Jól behűtve szép vékony szeletekre vágható.

Azonban másképp is készíthetünk gluténmentes kókusztekercset.

Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez:

A kekszhez:

  • 1 db tojás
  • 12.5 dkg vaj
  • 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 6 g édesítőszer
  • 10 ml vaníliaaroma

A tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 dkg dió
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál feketekávé

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

Keksz készítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát tegyük hűtőbe, hogy jól nyújtható masszát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd vagdossuk fel. Ezt követően 175 fokon 10 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt, apróra törjük.

Krém készítés:

Amíg sül és hűl a keksz, készítsük el a krémet. Ez mindössze annyiból áll, hogy a hozzávalóit összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.

Tészta készítés:

Az összetört kekszet a cukorral, darált dióval és kakaóval elkeverjük, majd kanalanként adagoljuk hozzá a feketekávét mindaddig, míg jól gyúrható nem morzsálódós masszát kapunk.

Ekkor a félretett kekszdarával meghintjük a szilikonos lapot vagy konyharuhát, amin kinyújtjuk a tésztát majd. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel.

Óvatosan a szilikonlap vagy a konyharuha segítségével jó szorosan feltekerjük, és tálcára tesszük.

Hűtjük, mielőtt szeletelnénk. Ha folpack-ban tároljuk, akkor néhány napig nem szárad meg.

Készen is vagyunk! Jó étvágyat!

Gluténmentes keksztekercs