Most egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető gluténmentes pizza recept fog következni.
Hozzávalók
1 db pizzához
- 230 g karfiol
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 100 g reszelt Trappista sajt
- 4 evőkanál pizzaszósz
- 2 szelet füstölt pulykamellsonka
- 6 szem olívabogyó (fekete, magozott)
- 100 g pizza mozzarella
- 1 teáskanál oregánó (morzsolt)
- 5 db friss bazsalikomlevél
Elkészítés
A karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. Leitatjuk a felesleges vizet róla, és aprítógépben apró morzsára daráljuk. Hozzáadjuk a két tojást, a sót, és hozzáreszeljük a sajtot is, majd „összegyúrjuk" a masszát. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és elegyengetjük kb. 1-1,5 cm-es vastagságúra. 180 fokos előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.
Megkenjük pizzaszósszal (hamarosan közöljük a házi pizzaszósz receptjét is), rátesszük a feltétet (sonka, olívabogyó). Megszórjuk reszelt sajttal, oregánóval, és még kb. 10-15 percig sütjük a sütőben, hogy a sajt megolvadjon és rápiruljon a tetejére. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.