Barion Pixel
Menü

Gyógynövény határozó - Ginkgo Biloba

Sági Zsolt - HillVital
2020. 11. 11. 14:09:00

A Ginkgo biloba népies neve:

Ginkó.
 

Hogyan gyűjtsük a Ginkgo biloba gyógynövényt?

A ginkgonak a levelét használják gyógyászati célokra. Levele tavasztól őszig szedhető.
 

A Ginkgo biloba hatóanyagai:

A ginkgolevelek flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaznak. A fő flavonoid összetevő a kvercetin és a kempferol. A terpenoidokat a ginkgolidok (diterpén laktonok) (A, B, C és J) és a bilobalidok (szeszkviterpén) képviselik. A levélben található még ginkgolsav is, amelynek allergizáló és toxikus hatásai is lehetnek, ezért nem ajánlott teát főzni belőle. A ginkgolsavat a levélből készült kivonat már nem tartalmazza.
 

A Ginkgo biloba felhasználása:

A kivonat többek között javítja a szellemi teljesítőképességet és a koncentráló készséget, a tanulókészséget, segíti az egyensúlyzavarok kiegyenlítődésének megszűntetését, fokozza a vér áramlási képességét, és megköti a káros oxigéngyököket. Alkalmazási területei elsősorban: Az emlékezés és a koncentráció zavaraival járó dementia, depressziós lehangoltság, és bizonyos hallás- illetve látászavarok kezelése, továbbá a perifériás artéria-elzáródásos betegségeknél a fájdalommentes időszakok meghosszabbítása. Homeopátiás készítményeit mandulagyulladás és fejfájás ellen alkalmazzák.
 

Kivonat: A friss levelekből készült kivonat értágító hatású. Tabletta: Javítja a vérkeringést. Tinktúra: Rossz vérkeringés esetén ajánlott.
 

Sokan alkalmazzák agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, illetve hallásgyengülés gyógyítására. 
A ginkgo levelei jótékonyan hatnak a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre. A vizsgálatok kimutatták, hogy a ginkgo a flavonoidok hatása miatt jó értágító, így biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását, és fokozzák az anyagcserét. Kiváló antioxidáns tulajdonságú, és javítja az agyi vérellátást is. A kivonat javítja a szellemi teljesítőképességet és koncentráló készséget. Előszeretettel használják az öregkori elbutulás (demencia) ellen is. A ginkgofát a hagyományos kínai orvoslás és a népi gyógyászat ősidők óta használja. A ginkgo áltermését, “gyümölcsét” a kínaiak csemegeként is fogyasztják.
 

Ginkgo biloba

Vissza a gyógynövény határozóhoz

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!